La Tismana, primăria alocă bani pentru un obiectiv inexistent

Primăria oraşului Tismana alocă de patru ani bani pentru un centru de sănătate care nu există la nivelul localităţii. Centrul de Sănătate a fost înfiinţat în 2005 şi desfiinţat după numai doi ani pentru că nu s-au găsit cei cinci medici de familie care să asigure permanenţa. În ciuda faptului că din 2008 acest centru este nefuncţional, primăria a alocat în tot acest timp câte 200 de milioane pe an. Explicaţia primarului Costel Buzianu este năucitoare.

Situaţie nemaiîntâlnită în localitatea gorjeană Tismana. Aici consiliul local alocă de patru ani sute de milioane pentru un centru de sănătate care nu mai există. În schimb, cetăţenii sunt nevoiţi să-şi caute sănătatea în comuna vecină, Peştişani. Tismana a avut şi ea un centru de sănătate, înfiinţat în 2005 la care s-a renunţat în 2007 din cauză că era nevoie de cinci medici de familie care să asigure permanenţa, medici care nu s-au găsit. 

Sute de milioane pe apa sâmbetei

Cu toate acestea, primăria a investit şi la vremea respectivă 470 de milioane lei vechi. Consilierul local, Nicolae Budică, a confirmat pentru Radio Infinit că primăria alocă câte 200 de milioane anual pentru acest centru inexistent. Mai mult, Budică spune că anul trecut, primăria a amenajat, fără acordul consiliului local, un birou de buletine în sediul centrului de sănătate.  Cu această ocazie, primarul a mai cheltuit 470 de milioane de lei vechi. „Ca să pun cireaşa pe tort, în 2010, conducerea primăriei, a luat decizia ca acolo la parter să facă, fără acordul consiliului local, un birou de buletine. A mai cheltuit şi cu amenajarea lui 470 de milioane de parcă nu putea să-l fi amenajat la etaj”, a declarat Nicolae Budică, consilier local.

Buzianu: „Banii sunt pentru centru, în caz că se face”

Primarul Costel Buzianu crede că afirmaţiile lui Budică sunt strict politice. Cât despre centru de sănătate, primarul spune că banii sunt alocaţi în cazul în care se va face într-o zi. „Centrul îl pot amenaja oricând numai să fie bani şi Direcţia Sanitară să-şi dea acordul. Domnul Budică face afirmaţii politice. Banii care s-au alocat până acum, sunt necheltuiţi, sunt în cont pentru amenajarea centrului în caz că se face. Dacă nu ne dă voie îi băgăm în fondul de rulment şi îi folosim pentru alte investiţii”, a declarat Costel Buzianu la Radio Infinit.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: