Lamentabili

Meciul codaşelor! Asta spune însuşi antrenorul Petre Grigoraş, despre meciul Pandurii Târgu Jiu – Corona Braşov. Dacă e să luăm doar meciurile jucate în 2014, de când PSD a intrat cu bocancii în conducerea clubului Pandurii, într-adevăr am putea spune că joacă penultima clasată – Pandurii, cu ultima clasată – Corona. Evoluţia slabă a pandurilor nu are nicio justificare, în afară de aceea a bulversării activităţii de către nişte oameni care nu pricep nimic din fenomenul fotbalistic. Prunariu, un amator care a condus la viaţa lui doar fotbalul judeţean, este complet depăşit de pretenţiile unui club de Liga I. Deşi se vede asta cu ochiul liber, Prunariu este menţinut în funcţie pentru singurul merit că este vicepreşedintele PSD Gorj, coleg de partid cu cei care conduc vremelnic instituţiile şi companiile care finanţează clubul. Finanţează este un fel de a spune, deoarece nici CE Oltenia, nici Primăria Târgu Jiu, nici Consiliul Judeţean Gorj, nu se grăbesc să vireze banii către club. Ciurel, Călinoiu şi Cârciumaru ştiu doar să îşi facă imagine pe seama echipelor gorjene. În cazul Pandurii, au reuşit în ultimele luni să îşi facă imagine negativă, câtă vreme pe stadion se strigă „PSD, PSD, cu succes ne duci în B”.

Sigur, Călinoiu spune cu gura plină că de vină e Condescu, care ar fi vândut jucătorii. Mai bine ar înghiţi… în sec, deoarece orice microbist ştie că de la echipă a plecat doar Eric, o piesă de bază, e adevărat, compensat parţial prin venirea lui Nistor. Ce uită Călinoiu să spună este că Pandurii a terminat turul pe locul patru în condiţiile în care a jucat din 3 în 3 zile, a făcut deplasări de mii de kilometri pentru a juca în Europa League, dar şi în Cupa României. În retur, cu un program mult mai lejer, a reuşit să fie pe penultimul loc.

Din păcate, baronii din fruntea Gorjului nu reuşesc să-şi vadă bârna din ochi. Sau dacă o văd, stau pitiţi şi nu mai vin la meciuri, cum face Cârciumaru, pentru a nu mai auzi huiduielile spectatorilor.

Astăzi este ultimul meci acasă. Pandurii poate spăla ruşinea unui retur de coşmar. Jucaţi totuşi cu ultima clasată, nu vă mai daţi speriaţi!

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: