Liberi după ce au comis tentative de omor, înșelăciuni sau escrocherii

Intrarea în vigoare a noului Cod Penal a adus pentru o parte dintre deținuții din Penitenciarul Târgu Jiu libertatea pe care aceștia și-o doreau de mai mult timp. Șapte dintre deținuții din Penitenciarul Târgu Jiu au plecat deja spre casele lor după ce au obținut sentințe mai favorabile la instanță, alții așteptând și ei să le vină rândul.

O cerere depusă la Tribunalul Gorj a fost cea a lui Ștefan Augustin Motea Zaharia, condamnat la închisoare cu executare în mai multe dosare în care a fost judecat alături de Constantin Bucloiu pentru înșelăciune cu prejudicii de milioane de lei, el având de executat, în urma contopirii, o pedeapsă de 10 ani. Instanța a admis însă acum cererea de judecare a cauzei sale în baza legii mai favorabile și, ca urmare, bărbatul a primit o sentință care a permis eliberarea sa, pedepsele anterioare fiind contopite într-una de 5 ani, care a fost executată, după cum au constatat magistrații.

Liberi după condamnări

Un alt deținut care a solicitat Tribunalului Gorj punerea sa în libertate a fost Mihai Statie, condamnat la închisoare pentru mai multe fapte de înșelăciune. Acesta a suferit condamnări dispuse de-a lungul anilor de Judecătoria Oradea, Tribunalul Harghita, Judecătoria Ploiești și Tribunalul Vâlcea, având de executat, în total, o pedeapsă de 13 ani. Magistrații au dispus însă, în baza noilor prevederi legale, ca pedeapsa maximă în cazul acestui inculpat să fie de maxim 8 ani, solicitantul fiind lăsat în libertate întrucât a executat mare parte din pedeapsă.

Un alt deținut care a solicitat Tribunalului Gorj judecarea cauzei sale în baza legii mai favorabile este Costel Mitală, condamnat  pentru furt calificat, tentativă de omor, distrugere și violare de domiciliu. În baza cererii depuse la instanță, Tribunalul Gorj a descontopit pedepsele anterioare și a decis contopirea lor în una mult mai favorabilă pentru Costel Mitală.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: