Liderii trădători primesc funcţii de şefi în administraţia CE Oltenia

Cei zece lideri de sindicat care au spart unitatea minerilor şi energeticienilor şi au semnat acorduri cu administraţia CE Oltenia au fost recompensaţi cu posturi mai bune în complex. Cei zece vor fi cooptaţi în Departamentul relaţii cu comunitatea, condus de Ion Ruşeţ. Un lider sindical de la Husnicioara, Paul Constantinescu, a declarat că în locul posturilor de inspectori sociali vor apărea departamente în toate zonele unde CEO îşi desfăşoară activitatea, iar liderii le vor conduce. Cu alte cuvinte, liderii care şi-au trădat membrii de sindicat vor şi şefi în subordinea directorilor Ciurel şi Ruşeţ.

Pe lângă liderii de sindicate mari, cum ar fi Eugen Iovan, Aurel Nanu Mic şi Gabriel Căldăruşe, care au împreună 4-5 mii de membri, vor beneficia de promovare şi liderii unor sindicate de buzunar, cum mai puţin de 20 de membri. Sindicalistul Constantin Mitrescu a afirmat că a aflat şi el despre promovarea sindicaliştilor care au semnat un acord cu administraţia care să ţină loc de CCM, ilegal. „Acel acord nu are temei legal. El securizează cotizaţia acestor sindicate galbene. Pe lângă asta şi-au rezolvat şi problema de a fi plătiţi cu 5000 de lei la Departamentul condus de Ion Ruşeţ. Vor fi răspunzători cu intendenţa sindicală sau aşa ceva, din câte am înţeles. Pur şi simplu au fost promovaţi. Ruşeţ trebuia să aibă şi el nişte oameni în subordine. 3-4 din ei nu au nici numărul legal de membri de sindicat. Îi pun să mai găsească să aibă măcar 15“, a spus Mitrescu.

Presiuni asupra salariatelor

Unul dintre sindicaliştii semnatari ai acordului, Paul Constantinescu de la Husnicioara, a confirmat că sunt discuţii pentru a face mai multe astfel de departamente în judeţ, toate în subordinea lui Ruşeţ, care să fie conduse de liderii de zonă. „Nu pot să vă spun cu certitudine, au fost nişte discuţii, dar eu m-am dus ieri cu nişte liste, cu tabel cu membri. Sunt discuţii de nişte departamente, dar nu am o certitudine pentru că nici nu s-au înfiinţat până acum. Sunt discuţii, nu neg asta. E în fază de proiect“, a spus Constantinescu.

Liderul de la Mehedinţi a spus că, din câte a auzit, de formarea acestor departamente pe zone se va ocupa Marius Vlaicu. „Vor fi pe zone, dar nu s-a stabilit cine e în departamentul Motru, cine e în departamentul Jilţ. Dar la acest moment nu ştiu“. Întrebat dacă promovarea în acest departament poate fi considerată o recompensă ca urmare a semnării acordului cu administraţia, Constantinescu a spus că: „Dacă vreţi să interpretaţi aşa. Eu nu fac jocul nimănui. Noi la Husnicioara avem o situaţie mai dificilă şi am luat decizia să semnăm acordul, dar CCM rămâne cea mai optimă soluţie. Inspectorii sociali au întrerupt relaţia odată cu expirarea CCM, iar acum s-a gândit varianta cu departamente. Eu chiar nu fac parte din nici un grup, dar pentru mine e avantajoasă o promovare. V-am spus, deocamdată nu e nimic concret“, a spus sindicalistul de la Husnicioara. Acesta a declarat că are 520 de membri.

MOMEALĂ

Tot ieri, zeci de angajate de la Complexul Energetic Oltenia au fost abordate de şefi, care le spuneau că trebuie să se înscrie în sindicatele semnatare ale acordului cu administraţia pentru a primi o primă de 100 de lei de 8 Martie. Liderii de sindicat din companie susţin că unii din şefi, mai insistenţi, au fost înregistraţi.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: