Liviu Ciobotariu: Mi-a lăsat un gust amar jocul de la Iaşi

Antrenorul Liviu Ciobotariu nu se poate încă lauda cu un palmares bun al echipei Pandurii de la preluarea acesteia. În cinci etape  de când noul tehnician antrenează echipa gorjeană, Pandurii n-au înregistrat decât două rezultate de egalitate suferind trei eşecuri. Gorjenii au învins acasă pe Gloria Bistriţa şi Rapid Bucureşti dar n-au adus nici un punct din deplasare în ultimele cinci etape. Meciul de vineri cu nou promovata Unirea Alba Iulia este ultima speranţă a gorjenilor într-o victorie în acest tur, după ce n-au mai câştigat de zece etape.

Analizând prestaţia echipei sale în cele cinci etape de la venirea sa la Pandurii, în cadrul emisiunii sportive „Sport Report” da la Gorj TV, antrenorul Liviu Ciobotariu a ajuns la concluzia că este vorba de o lipsă de concentrare a jucătorilor în prima parte a jocurilor. Toate meciurile susţinute de la venirea antrenorului Ciobotariu au început practic pentru Pandurii de la scorul de 1-0 pentru adversari.

Reporter: Care credeţi că este problema echipei dumneavoastră în acest moment de nu a mai câştigat de zece etape-

Liviu Ciobotariu: Din păcate nu reuşim să ne concentrăm foarte bine pe începutul de joc dar şi pe faza de atac şi aici mă refer la toată echipa. Dacă suntem puţin mai atenţi şi reuşim să înscriem poate altfel era şi rezultatul la Timişoara. De când am venit la Pandurii, aproape la fiecare meci am plecat de la 0-1. Am pornit tot timpul cu handicapul de 0-1 şi ne-am trezit târziu cum a fost la meciul cu Bistriţa sau Rapid şi chiar şi la Timişoara. Au fost însă câteva momente în aceste jocuri care îmi dau speranţe pentru viitor pentru că în a doua parte a meciului de la Timişoara am văzut o echipă curajoasă care ştie să paseze şi să joace fotbal, o echipă agresivă însă ne lipseşte concentrarea mai ales în primele minute de joc în care primim gol foarte uşor.

Rep.: Este o problemă psihologică a jucătorilor că nu se pot concentra la meci sau au fost doar o serie de ghinioane-

L.C.: Nu cred că e o problemă psihologică începutul meciului pentru jucători dar nu arată la fel jocul în prima parte. Fiecare meci are povestea lui şi probabil că din prea multă dorinţă de a face foarte multe unele lucruri nu ies cum trebuie. Poate că unii dintre jucători au teama aceea de a începe jocul şi se tem să nu primească gol, sunt multe aspecte pe care eu le discut cu ei după meci.

Rep.: Dar nu sunt începători, sunt jucători cu experienţă în Liga I şi nu ar trebui să mai aibă astfel de probleme....

L.C.: Aşa este, avem jucători cu experienţă şi cu ani buni de liga I în spate şi nu ar trebui să aibă astfel de probleme indiferent de adversar. Dar în ultimele două meciuri am şi întâlnit două formaţii foarte tari ale campionatului. Şi Rapid şi Poli sunt pe primele locuri în clasament şi sunt două echipe foarte bune ale momentului. Şi dacă stăm puţin să analizăm jocul nostru cu ei, eu zic că a doua repriză cu rapid am dominat clar după părerea mea şi la fel şi în cea de-a doua repriză cu Timişoara când am echilibrat puţin balanţa. Asta înseamnă că am ieşit la joc şi chiar am pus probleme de câteva ori.

Rep.: Vorbeaţi de posesie dar posesia nu aduce neapărat faze de poartă şi goluri, La ce foloseşte că echipa are posesie dacă nu înscrie-

L.C.: Am avut posesie dar sunt două tipuri de posesie pasivă şi progresivă. Eu îmi doresc ca pe viitor această echipă să aibă mai mult posesie progresivă ceea ce înseamnă ca atunci când controlezi balonul să poţi să şi periclitezi poarta adversă. Eu îmi doresc acest lucru însă nu vreau să o iau de la început şi să spun că am abia o lună la echipă şi nu ştiu dacă într-o lună se pot face minuni. Asta nu scuză cu nimic rezultatele de până acum cum am mai spus. Sunt de acord că fotbalul nu stă pe loc şi avem nevoie de rezultate. Dar eu cred că e nevoie de răbdare pentru ca echipa să înceapă să joace ceea ce vreau eu.

Rep.: Din aceste cinci meciuri în care aţi fost pe bancă pe care îl consideraţi cel mai slab-

L.C.: Mi-a lăsat un gust amar doar jocul de la Iaşi, mai ales că am plecat să nu pierdem acolo şi nici prin visele cele mai negre nu credeam că echipa poate să piardă acolo. M-am bazat mult pe orgoliul şi mândria lor însă am făcut un joc foarte slab la Iaşi. Dar îmi asum responsabilitatea pentru acel meci şi eu şi jucătorii şi sper să nu mai aveam asemenea sincope.

Rep.: Simţiţi o oarecare presiune pentru că nu aţi obţinut nici o victorie până acum cu Pandurii-

L.C.: Nu simt nici o presiune, fiecare are modul lui de a gândi. Eu nu contest faptul că am şi contestatari. Trăim într-o ţară liberă.

Rep.: Se spune acum că echipa joacă mai frumos dar domnul Cârţu era capabil să obţină puncte chiar dacă echipa juca mai urât....

L.C.: Pe mine nu mă interesează ce a făcut domnul Cârţu înainte. Dar eu văd în viitor şi cred că dacă se va avea răbdare această echipă va juca fotbalul pe care poate să-l joace şi aşa cum vreau eu. Şi vom şi marca şi vom aduce şi puncte. Eu nici nu mi-am dorit să schimb foarte multe în această perioadă de o lună care a trecut. Pentru că nu era normal să schimb. Echipa era obişnuită cu un mod de antrenamente, cu un mod de a juca, cu o altă tactică dar aşa se întâmplă când preiei o echipă în etapa a şaptea sau a opta. Eu mi-am asumat responsabilitatea şi de aceea nu am vrut să schimb foarte multe. În perioada care va urma o să am mai mult timp să lucrez la ceea ce înseamnă tactică de joc, tactica pe care o vreau eu. Sigur că şi înainte s-a lucrat dar era un alt mod de a vedea lucrurile.

Rep.: De când aţi venit la Târgu Jiu s-a văzut o schimbare la antrenamente dar ce vreţi să spuneţi când va referiţi la tactică, până acum nu aţi aplicat tactica pe care o doriţi-

L.C.: Am aplicat doar parţial ceea ce doresc eu dar voi schimba în totalitate această tactică în iarnă când voi avea mai mult timp să lucrez şi din punct de vedere fizic dar şi din punct de vedere tactic. Până acum echipa juca un anumit stil de joc şi eu vreau să abordez un alt stil de joc. Am încercat să îmbin utilul cu plăcutul. Adică să merg în continuare pe ceea ce s-a lucrat dar să aduc şi ceva nou echipei ca să dau puţină prospeţime şi fantezie jocului. Îmi place sistemul 4-4-2 dar îmi trebuie timp să-l schimb. De asta spun că îmi trebuie timp pentru că lucrarea unui sistem cere timp şi trebuie mai mult timp pentru asta. Este foarte important ca pe parcursul unui joc echipa să cunoască mai multe sisteme. Poate să joace în 4-2-3-1, poate să joace în 4-42 sau cu un jucător în spatele vârfurilor dar astea trebuie învăţate. Nu pot schimba din mers sistemul. Sistemul este modul în care se începe jocul însă în dinamica jocului pot apărea mai multe sisteme de joc. Depinde de faza în care se află jucătorul dar asta trebuie discutat cu ei, trebuie exersat la antrenamente, sunt mai multe lucruri de făcut. Dacă se va avea răbdare eu am să încerc să fac ca această echipă să aibă rezultate şi îmi doresc foarte mult ca echipă să joace fotbal şi să arate un spectacol şi să putem aduce lumea la stadion pentru că ştiu că gorjenii sunt iubitori de fotbal. Cred că ei merită un joc spectaculos şi bineînţeles cele mai importante sunt punctele.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: