Lupte pentru şefia PDL Gorj. Vezi cine vrea debarcarea lui Ruşeţ!

Preşedintele PDL Gorj Ion Ruşeţ a căzut în dizgraţia uneia din cele trei găşti care domină partidul. Surse demne de încredere susţin că mai mulţi primari au reclamat comportamentul lui Ruşeţ la preşedintele partidului, Emil Boc, care l-ar fi chemat pe senator la o discuţie la finalul acestei luni. Aceleaşi surse susţin că debarcarea lui Ruşeţ ar fi în strânsă legătură cu dorinţa prefectului Liviu Andrei de a reveni în PDL Gorj. Ca preşedinte?

Trei grupări se bat pentru putere în filiala Gorj a Partidului Democrat Liberal. Una ar fi coordonată de Nicolae Daviţoiu, preşedintele filialei de la Târgu Jiu. Lui Ruşeţ i se reproşează pe la colţuri că a lăsat PDL Gorj pe mâna lui Daviţoiu, care face şi desface.... funcţii şi în afara filialei de care răspunde. O doua grupare care vrea mai multe pârghii în PDL este cea condusă de prim-vicepreşedintele Dorin Filip – primarul din Rovinari şi de prefectul aşa-zis apolitic Liviu Andrei. În fine, o a treia grupare este cea condusă de Severus Militaru, dar care îşi vede de treabă în Colegiul 4 şi nu deranjează pe nimeni.

Liviu Andrei revine la partid în octombrie

Senatorul Ion Ruşeţ va avea o întâlnire cu preşedintele PDL Emil Boc la sfârşitul lunii august, susţin surse din partid, care adaugă faptul că mai mulţi primari l-ar fi reclamat pe acesta că are un comportament nepotrivit şi că partidul are de suferit din această cauză. Primarii cu pricina ar fi apropiaţi de gaşca Filip-Andrei şi de aici speculaţiile că prefectul îi vrea locul lui Ruşeţ.

De altfel, senatorul Ruşeţ a avut ieri o intervenţie la Radio Infinit în care îl invită pe Andrei să rămână la Prefectură, pentru că „este nevoie de el acolo”. Mai mult, Ruşeţ a spus că PDL nu îl susţine pe Andrei pentru funcţia de secretar de stat. Afirmaţia vine la o zi după ce Liviu Andrei a anunţat că va mai sta în funcţia de prefect până în octombrie, după care doreşte un post de secretar de stat sau de consilier, care să îi permită să facă în acelaşi timp şi politică şi să revină în PDL. Contactat de ziarul Pandurul, Liviu Andrei a declarat ieri că nu doreşte să comenteze afirmaţiile lui Ruşeţ, despre care a menţionat totuşi că sunt „pur personale” şi nu sunt susţinute de partid.

LĂUDĂROS

Liviu Andrei doreşte să revină în politică pentru a ajunge parlamentar. Prefectul a declarat public că va lua 80% din voturi indiferent pe ce colegiu va candida. Din nou, Ruşeţ i-a dat o replică: „Niciun om politic nu poate lua 80% la alegeri în Gorj, nici măcar Florin Cârciumaru, care aţi văzut cât de bine stă în sondaje”.

CONFLICT

„Deocamdată nu-l susţinem şi nu avem intenţie să-l susţinem pe dl Liviu Andrei în funcţia de secretar de stat. Dânsul şi-a dorit funcţia de prefect în <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2009, a primit funcţia de prefect cu sprijinul PDL Gorj, nu pot spune că organizaţia i-a cerut să revină. Şi lui şi lui Marcel Romanescu le recomand să-şi facă bine treaba la Prefectură“, a declarat şeful PDL Gorj, Ion Ruşeţ.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: