Mai multe locuri pentru bătrânii părăsiţi, după modernizarea centrelor

Persoanele vârstnice internate în Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Socială Suseni vor beneficia de condiţii mai bune de trai. Complexul va intra în această vară într-un amplu proces de modernizare cu fonduri de la Consiliul Judeţean Gorj. De asemenea, în urma modernizării, la centrele de la Suseni şi Bâlteni va fi mărit numărul locurilor disponibile.

Valoarea investiţiei se ridică la 3,4 milioane de lei. Potrivit directorului adjunct din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Gorj, Klara Şerbănoaica, la Suseni va intra în reabilitare doar Pavilionul A, care are o capacitate de 66 de locuri. „Pavilionul B, în care sunt internaţi 24 de beneficiari, a fost modernizat anul trecut. Acum se va trece şi la al doilea pavilion, unde se va schimba tocăria, gresia şi faianţa, se va repara centrala termică şi canalizarea. Toată clădirea va fi termoizolată. Pavilionul B a fost dat în folosinţă în anul 1990 şi nu a fost modernizat niciodată. Deşi nu este o clădire atât de veche, tocăria s-a uscat, iar uşile nu se mai pot închide. Igienizările s-au făcut numai prin forţe proprii“, spune Klara Şerbănoaica.

Aproape cu o sută de locuri mai mult

Pentru a fi un proiect eligibil, toate standardele de calitate vor trebui respectate. Dacă la ora actuală sunt internaţi patru bătrâni în cameră, prin proiect se va impune ca o persoană să beneficieze de şase metri pătraţi, iar într-un salon să fie internate doar trei persoane. „Vom păstra capacitatea, dar am mai identificat spaţii care, în urma lucrărilor de modernizare, vor fi transformate în saloane. Magaziile în care sunt depozitate medicamentele sau materialele de curăţenie vor fi eliberate  şi reabilitate pentru a păstra capacitatea“, menţionează Klara Şerbănoaica. Dar centrul de la Suseni nu va fi singurul la care se vor efectua lucrări pe parcursul acestui an. Potrivit Klarei Şerbănoaica, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Bâlteni îşi va mări capacitatea cu 40 de locuri prin reabilitarea, amenajarea şi dotarea etajului trei. În momentul de faţă în centrul de la Bâlteni sunt internaţi 130 de beneficiari. „De asemenea, a fost câştigat proiectul Extinderea Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Dobriţa, prin intermediul căruia se vor realiza spaţii noi de găzduire pentru încă 50 de persoane“, mai adaugă Klara Şerbănoaica.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: