Martorii lui Ghiţă

Victor Ponta, Traian Băsescu, Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea sunt martorii pe care deputatul Sebastian Ghiţă vrea să-i ducă la Parchetul General, acolo unde doreşte să dezvăluie fapte extrem de grave. Despre ce ar putea fi vorba? Ghiţă a cerut audienţă la procurorul general după a fost pus sub control judiciar de DNA Ploieşti, a primit interdicţie să părăsească localitatea de domiciliu, interdicţie de a lua legătură cu premierul, iar zeci de firme pe care le controla direct ori prin interpuşi au conturile blocate. La fel rudele şi prietenii lui şi vorbim aici de conturi cu sute de milioane de euro. Să nu uităm că Ghiţă a intrat în parlament scriind în declaraţia de avere că are vreo 90 de milioane de euro împrumutaţi unui prieten.

Despre Ghiţă s-a spus că a fost în ultimele două decenii omul „sistemului”, adică al serviciilor secrete care l-au folosit încă de tânăr pentru a produce bani negri din tunuri date statului. Cu siguranţă, Ghiţă are multe de spus despre sistem, la fel şi martorii nominalizaţi în cererea trimisă Parchetului General: Ponta, Băsescu, Dragnea, Oprea. Şi spune că mai sunt şi alţi martori, dar nu i-a numit încă. Nu m-ar mira ca unul dintre ei să fie chiar George Maior, fostul şef al SRI, ba chiar şi alţi foşti sau actuali şefi din servicii.

Ar fi bine ca Ghiţă să vorbească, chiar dacă el personal nu va câştiga mare lucru din asta. Măcar pentru orgoliul lui de tânăr care s-a crezut deştept, dar s-a dovedit în final un pion folosit o vreme, la fel la Ponta, Udrea şi alţii. Cu toţii şocaţi că au pierdut protecţia „sistemului”. Un sistem despre care nu ştim mare lucru, nu ştim dacă este format din ofiţeri activi sau foşti, nu ştim dacă este mai prieten cu ruşii ori cu americanii, nu ştim cât de mult controlează liderii partidelor. Unii spuneau că sunt în jur de 100 de parlamentari ofiţeri acoperiţi şi că asta se va vedea la votul de azi pentru numirea lui MRU la SIE. O fi „sistemul” implicat în acţiunile DNA, cum spun unii? Sunt înlocuiţi vechii pioni cu unii noi sau este înlăturat sistemul?

Nu ştim, chiar dacă bănuim câte ceva. Cu certitudine Ghiţă ştie multe, la fel cum şi Udrea sau Băsescu ştiu mai mult decât au spus. Va vorbi Ghiţă? Va vorbi Ponta? Probabil că nu, deoarece asta ar însemna să îşi arate propria mizerie morală şi penală. Dar, cine ştie, poate Ghiţă e nebunul, nu pionul.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: