Medicul Puiu Crăciun, judecat pentru ucidere din culpă

Parchetul de pe Lângă Tribunalul Gorj a finalizat cercetările în cazul medicului Liliana Puiu Crăciun, fosta şefă de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), acuzată de ucidere din culpă, în urma decesului unei paciente.

Subiectul a fost intens dezbătut în presa locală mai ales că mama tinerei decedate şi-a folosit ultimele puteri pentru a aduce cazul în atenţia procurorilor.  Liliana Puiu Crăciun este acuzată de ucidere din culpă după ce Lorena Ionela Buicu de 24 de ani a murit în 2008, la Târgu Mureş, unde se pare că a ajuns în urma tratamentelor aplicate de Crăciun.

Conform anchetatorilor, raportul medico-legal al Institutului de Medicină Legală din Târgu-Mureş arată că este vorba despre culpă medicală şi că decesul Ionelei Lorena Buicu a survenit din cauza infectării cu un streptococ, în urma tratamentului injectabil făcut de medicul Crăciun.

Potrivit declaraţiilor din dosar, Lorena Buicu a apelat medicul Liliana Puiu Crăciun pentru că avea dureri de spate. Medicul șef al UPU a început să-i facă infiltrații pentru calmarea durerilor. Pacienta se simțea, însă, din ce în ce mai rău. Tânăra a ajuns într-un final la un spital la Târgu Mureș dar până dimineață a făcut de două ori stop cardio-respirator şi a intrat în comă. Tânăra a murit după câteva săptămâni, la Târgu Mureş.

APĂRARE

Medicul Liliana Crăciun a susţinut că nu este vinovată. „De la mine a plecat pacienta cu diagnosticul de lombocruralgie, adică dureri la spate. Toată infecţia respectivă a avut loc la burtă, nu la spate, unde o tratasem eu. Acolo unde au făcut inciziile era un colecist gigant, fierea fiind umflată de şase-şapte ori mai mult decât normal", a afirmat medicul.

SPERANŢĂ

Mama Lorenei, Maria Buicu, susţine că medicii de la Târgu Mureş i-au spus că streptococul era în zona unde i s-au făcut injecţiile la Târgu Jiu. „Medicii de la Târgu-Mureş au spus că fata era infectată cu un streptococ, care s-a găsit acolo unde s-au făcut injecţiile. Așteptam de trei ani și jumătate această decizie. Nu există condamnare pentru ceea ce a făcut. Sper ca justiția și Dumnezeu să facă dreptate. Nu vreau ca acest medic să mai facă rău la oameni“, a spus Maria Buicu, mama tinerei.

        

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: