Mii de doze de vaccin hexavalent aprobate pentru judeţul Gorj

Ministerul Sănătăţii a aprobat pentru judeţul Gorj acordarea unui număr de aproximativ 3000 de doze de vaccin. Două tipuri de vaccin au fost acordate, printre care şi vaccinul hexavalent care lipseşte din cabinetele medicilor de familie încă de la începutul anului. Începând cu săptămâna viitoare, medicii de familie vor putea ridica dozele.

Circa 2200 de doze de vaccin hexavalent au fost aprobate de Ministerul Sănătăţii în vederea acordării la nivelul judeţului Gorj. În stocul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj acest vaccin nu mai exista încă de la începutul acestui an. Unii bebeluşii nu au putut fi imunizaţi împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, meningitei virale şi hepatitei B din cauza lipsei vaccinului. „Ne-a fost repartizat de către Minister vaccinul hexavalent-2200 de doze şi vaccinul hepatic-pediatric B, avem 620 de doze. Hexavalent nu a fost de foarte mult timp. Vor fi preluaţi spre vaccinare copiii care trebuiau să-l primească, care n-au primit nicio doză. Nu mai avem din luna ianuarie, am primit 60 de doze de la Severin în luna martie prin redistribuire şi nu l-am avut”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Reprezentanţii DSP Gorj, dau asigurări că, în cel mult o săptămână, bebeluşii vor putea fi vaccinaţi. „Vom lua legătura cu Institutul Unifarm pentru a vedea când ne putem prezenta pentru a ridica dozele. Vom merge după ele, iar în momentul în care le avem la DSP vor fi anunţaţi medicii de familie să vină să le ia pentru a face vaccinările. Într-o săptămână, cel mult, medicii vor putea ridica aceste doze”, a mai spus Elena Piţian.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: