Mii de petarde, confiscate de poliţiştii gorjeni

Peste 5.000 de produse pirotehnice clasele I şi II au fost confiscate în timpul unei acţiuni efectuate pe raza oraşului Rovinari, care a vizat combaterea actelor ilegale de comerţ cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. Deţinătorul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectare a regimului materiilor explozive.

Poliţiştii gorjeni au continuat şi ieri acţiunile pentru combatereacomerţului ilegal cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. La ora 12:55, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Rovinari şi Secţiei 5 Poliţie Rurală Rovinari au depistat pe strada Prieteniei din localitate, pe C.C.C., de 21 ani, care deţinea, fără drept, mii de obiecte pirotehnice. Suspectul a fost condus la sediul Poliţiei Oraşului Rovinari pentru continuarea cercetărilor. Cu această ocazie s-a constatat că acesta deţinea 5.670 petarde şi pocnitori , articole pirotehnice ce fac parte din clasele I şi II.

„Obiectele pirotehnice au fost confiscate, iar pe numele suspectului a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectare a regimului materiilor explozive, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37 alin. 3 din Legea nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive. Poliţiştii continuă cercetările în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare a suspectului”, se arată într-un comunicat al IPJ Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: