Mii de târgujieni nu au unde să stea

Cât este de dificil să ai o locuinţa în ziua de azi?! O ştiu poate cel mai bine miile de târgujieni care şi-au depus cereri în vederea obţinerii unei garsoniere sau a unui apartament ANL. Primăria Târgu-Jiu este asaltată de solicitări şi din partea celor care vor o locuinţă socială.

Târgujienii fără locuinţe îngroaşă rândurile celor care depun cereri la Primăria Târgu Jiu pentru a fi sprijiniţi în vederea obţinerii unui loc într-un bloc al Agenţiei Naţionale al Locuinţei (ANL) sau o locuinţă socială. În prezent sunt depuse aproximativ 2000 de solicitări de la târgujienii care nu au un acoperiş deasupra capului. Cei mai mulţi speră să obţină o locuinţă tip ANL. „La ora actuală avem depuse peste 1600 de dosare pentru ANL, în ceea ce priveşte locuinţele sociale, care sunt un domeniu separat pentru târgujieni, acolo numărul cererilor este de aproximativ 360. Rămâne de văzut care dintre dosare vor mai rămâne, se calculează la fiecare punctajul atunci când se aprobă repartizarea”, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt Primăria Târgu Jiu.   

Tinerii sunt cei care au asaltat Primăria Târgu Jiu cu cereri. „Este foarte greu să mai cumperi în ziua de azi o garsonieră sau un apartament, eu stau cu părinţii şi voi încerca să obţin o locuinţă cu sprijinul primăriei, altfel nu cred că am vreo şansă să îmi cumpăr cu banii mei, salariu este destul de mic”, a spus o târgujiancă.

CASE

Primăria Târgu Jiu are în prezent în construcţie circa 120 de locuinţe sociale pe care municipalitatea speră să le finalizeze în acest an şi alte 600 de locuinţe ce vor fi create prin programul iniţiat de Ministerul Dezvoltării şi Turismului.  

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: