Militaru: Nu trebuie să mai speriem lumea cu privatizarea

Deputatul PDL, Severus Militaru, a participat aseară, alături de alţi zece parlamentari din Comisia Buget Finanţe a Camerei Deputaţilor, la o întâlnire cu reprezentantul FMI, Jeffrey Franks. Militaru a explicat faptul că întâlnirea a fost de fapt o informare asupra tuturor discuţiile avute în perioada vizitei. Subiectele principale: bugetul şi eventuala privatizare a unor companii, printre care şi Complexul Energetic Oltenia.

Care a fost subiectul întâlnirii?

Au participat mai mulţi parlamentari, şi din Opoziţie, din Comisia de Buget Finanţe. Subiectele au fost multe, bugetul, privatizări, management privat.  

Reprezentantul FMI a vorbit de mai multe ori despre privatizare. În această situaţie se află şi CE Oltenia.

Se pare că da. Vor fi privatizate mai multe companii. Este şi cazul Complexului Oltenia, dar eu am şi întrebat de ce vorbim de privatizare când el nu este înfiinţat. Mi s-a spus că aceasta este strategia Guvernului, prin privatizarea unor pachete majoritare. Nu trebuie să speriem lumea cu privatizarea. Ştiu că ziariştilor le place senzaţionalul, dar dacă vrem să rămânem ne trebuie investitori.

Probabil lumea se sperie de o eventuală privatizare neserioasă, cum au mai fost la noi….

Nu, este un sector prea important, strategic pentru ţara noastră ca să riscăm.

Iniţial se vorbea despre pachete minoritare. Ce s-a schimbat?

Explicaţia a fost că nici un investitor serios nu vrea pachete minoritare.

Se spune că acest complex va fi înfiinţat în aprilie. Să ne aşteptăm atunci şi la privatizare?

Eu personal nu cred că va fi timp. Nu cred că la anul. Procedura durează, plus că este nevoie să aşteptăm exerciţiul financiar. Oricine ar vrea să investească vrea situaţia completă a companiei.

A consemnat Maria BÎRCU

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: