Ministrul Gerea - de la Gorj în vizită în Serbia

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, şi administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, au fost sâmbătă, 27 iunie, la Gorj unde au vizitat centralele Bumbeşti şi Dumitra. Vizita celor doi nu a fost anunţată, astfel că jurnaliştii nu au putut participa la eveniment. Luni, 29 iunie, ministrul Andrei Gerea se va afla în Serbia.

Vizita lui Gerea la Gorj a fost anunţată de  Consiliul Judeţean Gorj, printr-un comunicat de presă, la câteva ore de la eveniment.  Prezenţa acestuia era una de interes pentru jurnalişti, cele mai multe întrebări fiind legate de CE Oltenia, unde problemele sunt fără sfârşit. Ultima este legată de aprobarea rapoartelor Directoratului, unde Consiliul de Supraveghere se pare că nu este de acord cu modul de calcul al indicatorilor de performanţă şi a cerut un audit. Practic, deşi are pierdere de 700 de milioane de lei pe 2014, Directoratul are indicatori buni.

Gerea a venit să viziteze şantierele centralelor Bumbeşti şi Dumitra. Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 230 milioane de euro, în prezent fiind gata doar 65%. Pentru finalizarea lucrărilor a fost aprobată suma de 77 de milioane de euro, iar lucrările vor fi reluate din august. Punerea în funcţiune se va face în septembrie 2016 pentru centrala  Dumitra şi primul semestru al anului 2017 pentru centrala Bumbeşti-Jiu. Reluarea lucrărilor la cele două centrale va însemna şi angajarea a aproape 1.000 de persoane.

Luni, 29 iunie, Andrei Gerea şi Remus Borza vor fi la Belgrad, unde urmează să aibă loc întâlniri cu ministrul sârb al Energiei şi alţi înalţi oficiali, urmând a fi abordate subiecte de interes în ceea ce priveşte colaborarea dintre cele două state în domeniul producţiei şi distribuţiei de energie. Cel mai probabil în Serbia se va discuta şi despre contractul de livrare de cărbune de la compania românească CE Oltenia, printr-un intermediar.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: