Mischie, optimist că i se va dovedi nevinovăţia

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca în dosarul de corupţie pe care Nicolae Mischie îl avea pe rol procesul să fie reluat la Curtea de Apel Timişoara. Astfel, a fost casată decizia prin care era menţinută sentinţa pronunţată iniţial la Târgu Jiu în vara lui 2007, care îl trimite pe fostul şef al PSD Gorj după gratii.

Procesul se reia în condiţiile în care, anterior, Mischie s-a plâns de faptul că la Timişoara magistraţii au pronunţat sentinţa fără ca el să îşi prezinte până la capăt probele prin care îşi dovedea nevinovăţia. Acesta declara cu mai bine de un an în urmă că în spatele sentinţei respective au stat alte interese, speranţa sa fiind ca măcar la Înalta Curte să apuce să îşi prezinte dovezile despre care vorbeşte. Magistraţii de la instanţa supremă au ţinut acum seama de doleanţele sale şi i-au mai dat o şansă, retrimiţând dosarul la Curtea de Apel Timişoara.

Sentinţa a fost dată la o zi după ce Mischie a împlinit 66 de ani, aniversarea respectivă fiind una cu emoţii şi suspans pentru că judecătorii puteau să ia orice decizie, inclusiv pe cea care îi putea fi cea mai nefavorabilă fostului preşedinte al Consiliului Judeţean. Mischie nu este pentru prima dată în faţa unei astfel de sentinţe ce poate fi considerată favorabilă, el mai obţinând la Curtea de Apel Alba o rejudecare a unui proces la Judecătoria Deva, într-un alt dosar aflat pe rolul instanţelor de la Hunedoara fiind chiar găsit şi nevinovat. Mischie s-a plâns tot timpul de faptul că procurorii care s-au ocupat de cazul său au inventat probe doar pentru a-l elimina din viaţa publică, la cum stau lucrurile vorbele sale începând să capete confirmare în realitate.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: