Morar, atac la Kovesi! Ponta, atac la Crin!

Fostul şef al DNA, Daniel Morar, în prezent procuror general interimar, a avut ieri la RTV un atac dur la fosta lui şefă Laura Codruţa Kovesi, al cărei nume era în cărţi pentru şefia DNA. "E normal ca in fruntea DNA sa fie un om din DNA", a spus Morar, adăugând că "una din cerinţele CE a fost ca cel care urmează sa fie sef DNA sa aibă expertiza si performanta in anticorupţie". Morar a precizat că "dna Kovesi nu are aşa ceva" şi că performanţă anticorupţie au făcut numai procurorii DNA. Atacul a continuat, semn că nu a fost o scăpare. Întrebat de ce Kovesi nu ar fi potrivita pentru DNA, Morar a spus: "Nu e problema mea sa cenzurez intenţia dnei Kovesi de a candida. Mie mi se pare normal ca seful DNA sa fie unul dintre procurorii anticoruptie care in acesti ani au facut dosare mari".

Emisiunea cu Morar a fost invocată de Ponta pentru a justifica faptul că s-a răzgândit şi a înaintat propunerile de procurori şefi, deşi cu câteva ore înainte spusese că va ceda responsabilitatea viitorului ministru desemnat de PNL. Propunerile înaintate de Ponta spre avizare sunt: Tiberiu Niţu - procuror general, Laura Codruţa Kovesi - procuror şef DNA, Dimitrie Bogdan Licu - prim-adjunct al procurorului general, Codruţ Olaru - adjunct al procurorului general, Alina Bică - procuror şef la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Elena Hosu - adjunct al acesteia.

Antonescu: Pentru prima dată, Ponta nu m-a consultat

"Pentru prima dată de la înfiinţarea alianţei, Victor Ponta a luat o decizie fără a ne consulta, doar ne-a comunicat", a spus ieri Crin Antonescu, cu privire la decizia premierului de a nominaliza şefii parchetelor. Antonescu a precizat că USL nu se va rupe. "Nu putem fi parte a unui troc politic, în care procurorii se împart", a mai spus Antonescu. Acesta a spus că suntem în situaţia în care, pe de o parte CSM, Comisia Europeană, Asociaţia Magistraţilor, doresc să se respecte procedura, de cealaltă parte avem o înţelegere politică între premierul Victor Ponta şi preşedintele Băsescu. "Evident o preferăm pe prima", a spus Antonescu. "În niciun caz nu suntem parte, nu susţinem compromisul politic cu Traian Băsescu, care nu are cum să fie un compromis pentru România. Ce câştigă România, dacă într-o zi premierul Ponta şi preşedintele Băsescu se înţeleg pe nişte procurori? Nu există compromis bun. Există doar criterii şi voinţă", a precizat liderul PNL.

În cele din urmă, PNL a renunţat ostentativ la Ministerul Justiţiei, astfel încât preconizata rupere al USL se amână până cel mai probabil după Paşti. (M.M.)

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: