Morega: Iohannis îl poate bate pe Ponta la Gorj

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice Gorj, este convins că Victor Ponta şi Klaus Iohannis se vor „bate” în turul II pentru preşedinţia ţării. Deşi spune că Ponta are mai multe avantaje, Morega îi recomandă premierului „să nu spună hop înainte de a trece şanţul”. În urma analizelor efectuate, Morega nu exclude posibilitatea ca Iohannis să-l învingă pe Ponta la Gorj.

Morega îi vede deja în turul II la alegerile prezidenţiale pe Victor Ponta, candidatul PSD, şi pe Klaus Iohannis, reprezentantul partidelor de dreapta PNL şi PDL. Preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice Gorj a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă avantajele şi dezavantajele fiecărui candidat care râvneşte la preşedinţia ţării. „Analizele efectuate de specialiştii institutului îl situează pe Victor Ponta pe prima poziţia a clasamentului, asta dacă nu apar alte probleme, pentru că de acolo de unde cântă cucul, de la Cotroceni, problemele apar mereu. Victor Ponta are cele mai multe avantaje: are organizaţiile cele mai bine implementate în cadrul electoratului şi bine organizate; el, Guvernul, organizează alegerile şi nu are cum să piardă; are toate instituţiile de stat de la nivel local şi central care sunt sub pulpana PSD. Victor Ponta a furat startul campaniei electorale anunţându-şi candidatura la Consiliul Naţional de la Craiova, unde a şi început un atac murdar la adresa lui Klaus Iohannis pe tema religiei acestuia”, a declarat Dan Ilie Morega.

Acesta nu exclude posibilitatea ca Iohannis să-l învingă pe Ponta la Gorj. „Nu este imposibil ca Iohannis să-l bată pe Ponta la Gorj. Ponta a pierdut din voturile minerilor, ale gorjenilor în general. Mulţi oameni spun că dacă până acum am avut numai preşedinţi creştin-ortodocşi, vor să vadă cum am duce-o dacă am avea ca preşedinte un neamţ, că poate o vom duce ca în Germania”, a precizat Morega, Iohannis aparţinând de Biserica Luterană.

VOTURI

Morega îi recomandă lui Ponta să nu se vadă ca şi instalat în funcţia de preşedinte. „Victor Ponta nu trebuie să zică hop până nu sare şanţul. În turul II lucrurile pot lua o întorsătură la care PSD nu se aşteaptă. Multe voturi vor fi redirecţionate spre PDL-PNL: PMP va da voturile lui Iohannis; Kelemen Hunor face parte din Partidul Popular, iar PNL şi PDL fac parte din PPE, automat vor veni mesaje de la Partidul Popular să dea voturile dreptei; dacă Tăriceanu va da voturile PSD el va termina definitiv cu liberalismul, s-ar discredita, aşa că tot ce-i posibil voturile lui Tăriceanu să vină spre Iohannis. În plus, vor conta foarte mult şi jocurile lui Băsescu”, a explicat Morega.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: