Morega, supărat că Oltenia nu este reprezentată în conducerea centrală a PNL

Deputatul liberal, Dan Ilie Morega, spune că "regretă" votul pe listă de la Congresul partidului, întrucât votul respectiv a exclus Oltenia din reprezentarea la nivel central a PNL, planurile de viitor ale acestuia incluzând o alianţă judeţeană cu PDL, o chestiune despre care s-a mai vorbit de la începutului anului şi până acum şi care, deocamdată, nu a fost materializată.

Morega spune din capul locului că votul pe listă a fost util doar pentru că, astfel, Crin Antonescu şi-a asigurat reînnoirea mandatului cu un mare număr de voturi, inclusiv cu cele ale filialei de la Gorj. Sistemul respectiv de votare a văduvit însă Oltenia de o reprezentare la nivel central, motiv pentru care liderul liberalilor din judeţ să "regrete" situaţia creată. Conform acestuia, noua conducere a PNL are în structura sa şi câte 2-3 reprezentanţi de la unele judeţe, în timp ce toate cele cinci judeţe din Oltenia nu au pe nimeni care să provină din rândurile sale. Morega spune că nu îl include aici şi pe vicepreşedintele Mihai Voicu, deputat într-un colegiu din judeţul Dolj.

"Îl respect pe Mihai Voicu pentru calităţile sale umane şi seriozitatea de care dă dovadă, dar dumnealui provine din Teleorman şi stă mai mult la Bucureşti, de aceea spun că Oltenia nu are propriul său reprezentant în conducerea centrală. Este dezavantajul votului pe listă practicat la acest Congres. La alegerile prezidenţiale, Vâlcea a fost pe locul 1 la numărul de voturi strânse pentru Crin Antonescu în Oltenia, dar acum are un simplu reprezentant pe lista supleanţilor în Biroul Permanent Central" spune Morega. Deputatul liberal declară că el nu era interesat de o funcţie de conducere la nivel central întrucât a fost până acum secretar executiv adjunct pe regiunea Oltenia şi şi-a dat seama că o asemenea funcţie necesită foarte mult timp.

Alianţa PDL – PNL  rămâne de actualitate

Morega afirmă, în schimb, că, după Congresul la care Crin Antonescu a fost reales preşedinte, PNL Gorj doreşte să reia discuţiile cu PDL pentru o colaborare la nivel judeţean, astfel de demersuri fiind făcute încă de la sfârşitul anului trecut. Negocierile respective au fost sistate în urmă cu circa o lună, când fostul prim-vicepreşedinte Ludovic Orban a propus demiterea lui Morega, propunere care nu a fost votată însă de fosta conducere centrală a PNL. "Există o hotărâre a Delegaţiei Permanente Judeţene luată cu unanimitate, prin care sunt mandatat pentru astfel de discuţii cu PDL. Cu cine să fac alianţă, cu PSD, care s-a văzut la împărţirea banilor judeţului cât de puţine fonduri a alocat pentru primarii noştri. Aşa îşi respectă ei partenerii-", declară Morega.

Liderul PNL Gorj afirmă că, deocamdată, nu ştie cum şi când vor fi reluate discuţiile cu filiala judeţeană a PDL, el menţionând însă că o alianţă cu PSD nu poate fi făcută atâta timp cât social-democraţii nu îi respectă pe liberali ca parteneri. Senatorul Dan Radu Ruşanu a venit în cursul lunii trecute la Târgu Jiu şi a cerut PNL Gorj să colaboreze cu PSD la nivel de judeţ.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: