Morega: “USL se va destrăma până la alegeri”

Dan Ilie Morega crede că Uniunea Social- Liberală nu va mai rezista până la sfârşitul anului din cauza tensiunilor tot mai accentuate din interiorul coaliţiei. Ba mai mult, politicianul spune că nu este exclus ca PSD-ul să facă un guvern cu PDL-ul, după alegerile din toamnă.

Zilele coaliţiei USL sunt numărate, după părerea lui Dan Ilie Morega. Cauza: scandalurile interne şi răbufnirile lui Crin Antonescu. Acesta spune că PSD-ul s-a aliat cu PNL-ul pentru a lupta împotriva puterii şi prevede o răsturnare de situaţie, imediat după alegerile din toamnă. “PSD-ul şi PNL-ul au făcut această alianţă, de voie de nevoie, pentru a lupta împotriva puterii. Uniunea se va destrăma fie înainte, fie după alegerile locale. Este posibil chiar ca USL-ul să se destrame până la alegeri din cauza tensiunilor din interiorul coaliţiei. Sunt nemulţumiri atât în rândul pesediştilor cât şi în rândul peneliştilor. La toate acestea se mai adaugă şi răbufnirile lui Crin Antonescu, discursurile acestuia fiind întotdeauna presărate cu ţipete şi picanterii”, a declarat Dan Ilie Morega.

Băsescu a schimbat datele problemei

Dan Ilie Morega spune că nu exclude varianta ca PSD şi PDL să formeze împreună un nou guvern după alegerile din toamnă întrucât preşedintele Traian Băsescu a întors situaţia. “Nu este exclus ca înainte de alegerile locale sau după alegerile parlamentare, PSD-ul şi PDL-ul să formeze un guvern împreună. Ştim foarte bine că nominalizarea primului ministru o face tot preşedintele Băsescu. Alegându-l pe Ungureanu, un om tânăr şi bine pregătit a schimbat datele problemei din USL, apropiindu-l pe  preşedintele Ponta de primul ministru, cei doi fiind buni prieteni”, a declarat Dan Ilie Morega. Un alt argument al declaraţiilor sale îl consideră a fi chiar discursul lui Ponta de la investitura actualului cabinet. “Discursul avut de preşedintele PSD la investitura cabinetului Ungureanu a fost moderat, pragmatic şi în acelaşi timp tratat cu seriozitate de către auditor. S-a văzut foarte clar o maturitate politică şi o apropiere faţă de primul ministru şi implicit faţă de grupurile parlamentare care susţin Guvernul Ungureanu”, a mai precizat Morega.            

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: