Moşoiu - dilema morală a liderilor PNL Gorj

Vasile Moşoiu îi pune la încercare pe liderii PNL Gorj Dan Vîlceanu şi Tudor Barbu, cei doi având dileme morale şi legale! Cei doi copreşedinţi se contrazic spunând că nu vor pune pe listă persoane asupra cărora planează probleme cu legea, dar în acelaşi timp se gândesc să-l pună pe Moşoiu candidat la Primăria Drăguţeşti, chiar dacă are o condamnare şi o amendă trecută în cazierul judiciar.

Copreşedintele PNL Gorj Tudor Barbu susţine că din punct de vedere moral Moşoiu nu are ce căuta pe listă, dar că legea îi permite. „E o mare dilemă şi pentru mine. Suntem între dilema morală, care spune că Moşoiu are o problemă având o condamnare penală, care m-ar duce la decizia: domnule nu l-aş pune pe listă, dar partea legală unde eu mă înfund cu el în instanţă, îmi spune sunt membru PNL, ori mă dai afară, ori mă laşi conform Constituţiei să am dreptul de a fi ales. Nu pot să fiu ilegal cu Moşoiu“, a declarat Tudor Barbu. El a mai spus că a discutat cu Dan Vîlceanu problema Moşoiu până i „s-a uscat saliva în gură“.

Culmea este că în aceeaşi conferinţă de presă, Barbu a spus că PNL a decis din mai-iunie, înainte să se ceară în stradă politicieni curaţi, să nu pună penali pe listă. „Noi am spus din mai-iunie că penalii nu au ce căuta în politică, că cei care au dosare nu mai au ce căuta în politică, am spus că noi doi nu vom semna nicio listă de la nivel de consilier local, judeţean, primar pe care figurează oameni pe care opinia îi consideră certaţi cu legea“, a declarat Barbu.

Vasile Moşoiu are o condamnare cu suspendare, dar şi un al doilea dosar penal aflat pe rolul instanţei. „Domnul Moşoiu a fost achitat în primă instanţă la procesul la care faceţi referire“, a declarat Dan Vîlceanu. „Dacă mai are un dosar nu are ce căuta pe listă. Nu ştiu dacă mai are“, a completat Barbu. Pe scurt, pe 16 ianuarie 2015 a fost condamnat pentru conflict de interese la un an cu suspendare, cu termen de încercare, iar în martie 2015 a primi o amendă administrativă, trecută în cazierul judiciar într-un proces de abuz în serviciu. Procesul este acum pe rolul Curţii de Apel Craiova, cu termen în data de 16 noiembrie, în care Moşoiu este inculpat.

Însă, în opinia liberalilor, un atac la adresa colegilor de partid, făcut în presă, cântăreşte mai mult decât o condamnare. „Irinel Ungureanu a făcut lucruri abominabile ca membru de partid. Nu te apuci să-ţi ataci colegii. L-a atacat violent pe cel care l-a luat de la statutul de neica nimeni şi l-a făcut viceprimar. Pe numele lui Moşoiu“, a lămurit Barbu. Irinel Ungureanu, cel  despre care face Barbu vorbire, a fost pus primar după ce mandatul lui Moşoiu a încetat ca urmare a condamnării, apoi a fost radiat din partid cu intenţia de a-l înlocui cu Vasile Paştea, un consilier apropiat lui Moşoiu.  

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: