Motrenii vor plăti mai mult la UATAA

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apa (UATAA) Motru mai aşteaptă şi azi cele 19 miliarde aprobate prin hotărâre de guvern la jumătatea lunii iulie. Veştile nu sunt tocmai bune pentru motrenii care primesc căldură de la UATAA. Directorul unităţii anunţă că în prezent se lucrează la noul preţ al gigacaloriei având în vedere că vor dispărea subvenţiile.

Între timp, directorul UATAA Motru, Eugen Corcoaţă, spune că stă mai bine la capitolul încasări de la populaţie. Cu toate acestea are veşti proaste pentru motreni. Gigacaloria va creşte cu peste 50 de lei. „Atâta timp cât s-a retras subvenţia era clar că o să se modifice preţul. Acum se fundamentează astfel încât până la 1 noiembrie să se dea o hotărâre de Consiliu Local cu noua valoare. Eu personal estimez că nu va depăşi 170 de lei gigacaloria. În prezent preţul este de 113 lei”, a declarat Eugen Corcoaţă. Hotărârea de guvern prin care UATAA Motru urma să primească 19 miliarde a fost dată până acum doar cu numele. Banii nu au ajuns nici până azi în conturile primăriei, directorul unităţi, Eugen Corcoaţă, declarând că sunt încă în aşteptare. „Deşi hotărârea s-a dat undeva în luna iulie, banii nu au fost viraţi încă în conturile primăriei. Noi nu putem face altceva decât să aşteptăm. Mai rău este că din astea 19 miliarde avem de dat 17 miliarde la constructor pentru lucrările efectuate din 2005 şi ne presează să le dăm banii”, a declarat Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru.

ÎNCASĂRI

În schimb, conducerea uzinei se laudă cu încasări mai mari de la populaţie în luna august. Chiar şi aşa sumele pe care le au de recuperat sunt de ordinul sutelor de miliarde. „Ne bucurăm măcar că am avut încasări în august. Mai avem de recuperat 100 de miliarde de la populaţie şi 90 de miliarde de la şcoli”, a declarat Corcoaţă.

DATORII

La rândul ei, uzina de termoficare din Motru mai are datorii de 60 de miliarde către Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. „Am făcut nişte demersuri şi noi şi cei de la SNLO să primim 70 de miliarde iar noi avem de dat către ei 60 de miliarde. Prin compensare s-ar debloca sumele. Sperăm să se iniţieze o astfel de hotărâre”, a declarat directorul de la UATAA Motru.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: