Muncesc cu ziua la câmp pentru a avea ce pune pe masă

Oamenii care trăiesc la ţară şi nu au nicio sursă de venit merg cu ziua prin sat ca să poată face rost de un ban pentru a cumpăra cele necesare traiului. Este şi cazul mai multor familii din Crasna. Oamenii spun că este singurul lucru pe care îl pot face pentru a face faţă cheltuielilor.  

Într-o situaţie disperată se află Elena Popescu din Crasna, care la 47 de ani, după ani buni de încercare, nu a reuşit să găsească un loc de muncă. Nici fiul în vârstă de 23 de ani, dar nici soţul său, nu lucrează. Pentru a face rost de un ban ca să-şi plătească dările către stat şi pentru a pune o pâine pe masă, merge cu ziua la câmp în focul soarelui. „Nu găsim loc de muncă pe nicăieri, nici măcar la şanţuri. Numai cu ce ne descurcăm, cu furca şi cu grebla, dar din asta nu se poate trăi. Am vorbit cu primarul să mă angajez la boxele de gunoi, dar a zis că nu mă poate ajuta pentru că moştenesc o suprafaţă mare de pământ, dar n-am acte pe el. Copilul nu găseşte de muncă, se duce şi el pe unde apucă, la fel ca şi soţul meu. Abia am strâns patru milioane de am luat un porc de la Novaci. Am tot fost cu ziua. Sunt foarte mulţi oameni aici în situaţia mea. Lucrăm pe soarele ăsta ca să mai facem un bănuţ”, a spus Elena Popescu.

N-au bani de medicamente

Într-o situaţie similară se află şi Mina Mâţu din Cărpiniş în vârstă de 63 de ani, care cu pensia soţului nu face faţă cheltuielilor şi cu atât mai puţin pentru cumpărarea medicamentelor de care are nevoie. „Mă duc cu ziua, merg pe la alţii, mai muncesc şi la mine. Trebuie să muncim pe căldurile astea în câmp pentru că nu facem faţă cu banii. Am bărbatul care are pensie, însă sunt puţini banii care îi ia. Pentru medicamente nu mai ajung, muncesc în soare pentru cinci sute de mii. Îmi distrug sănătatea, dar dacă nu mă duc şi nu am cu ce lua medicamentele, este şi mai rău”, a spus Mina Mâţu.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: