Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Negomir: Premise pentru modernizarea şcolii din satul Raci

Autorităţile locale din Negomir vor semna în această săptămână contractul de finanţare a pentru modernizarea  Şcolii Generale din satul Raci. Lucrările, care se ridică la o jumătate de milion de lei, ar putea fi finalizate chiar înainte de începerea noului an şcolar, anunţă primarul Ion Gruescu. Circa 200 de copii din localitate vor studia în condiţii mai bune după finalizarea acestui proiect.

Proiectul de modernizare a Şcolii Generale din satul Raci cuprinde schimbarea vechilor sobe prin achiziţionarea unei centrale termice pe lemn şi cărbune şi realizarea izolaţiei pe exteriorul unităţii. Săptămâna aceasta autorităţile vor semna contractul de finanţare. Banii provin din fonduri europene şi se ridică la circa 500 mii lei. Contribuţia care trebuie să fie asigurată din bugetul local este de 2%. „Este vorba de modernizarea şcolii generale de la Raci prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, cu centrală, izolaţie şi tot ce implică proiectul. Rămâne de semnat contractul şi am înţeles că se semnează săptămâna aceasta. Cum semnăm contractul, cum încep lucrările. Noi avem deja contract cu firma, dar aşteptam fondurile. Când primim ok-ul, începem lucrările. După părerea mea, în perioada 15-20 septembrie vor fi gata. O să facem interioarele ca să fim gata până începe şcoala şi apoi se lucrează la centrală şi exterioare”, a declarat Ion Gruescu, primarul comunei Negomir.

Proiectele pe fonduri europene nu sunt uşor de acceptat la finanţare. Primarul Ion Gruescu spune că a trebuit să reaprobe printr-o hotărâre de Consiliu Local nişte documente pentru o mică diferenţă la calcule. „Ne-au mai trebuit nişte documente. Ne-au întors pentru o zecimală. Nouă ne-a ieşit 50.36 şi lor le-a ieşit 50.37. A trebuit să luăm o nouă hotărâre de Consiliu Local. Mi se pare corect, aşa şi trebuie făcut”, a precizat primarul Ion Gruescu.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: