Nici finala Cupei României nu se va juca la Târgu Jiu, FRF a ales Craiova

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal  a decis marţi ca finala Cupei României, ediţia 2019-2020, să se joace pe Stadionul “Ion Oblemenco” din Craiova. În urmă cu un an, atunci când se vorbea de inaugurarea stadionului din Târgu Jiu, reprezentanţii FRF spuneau că vor aduce pe noul stadion măcar o finală de Cupa României.

Gorjenii care se gândeau că stadionul din Târgu Jiu va putea găzdui totuşi o  competiţie majoră în acest an trebuie să îşi ia gândul de la a  mai vedea fotbal de calitate pe Municipalul din Târgu Jiu.

Luând în calcul declaraţiile autorităţilor locale din urmă cu un an, dar şi ale oficialilor FRF, care promiteau să aducă pe acest nou stadion o finală de Cupa României, era de aşteptat ca noul stadion să poată găzdui un astfel de meci.

Văzând însă starea  execrabilă a gazonului de  la Târgu Jiu, cei de la FRF nu vor mai aduce la Târgu Jiu probabil nici măcar un meci amical al unei echipe de juniori. Gazonul este grav afectat după ce pe suprafaţa acestuia au jucat trei echipe în mod constant de la inaugurare, o situaţie fără precedent în România sau oriunde în lume, ştiut  fiind că  şi acolo unde există stadioane pe care evoluează două echipe din acelaşi oraş, gazonul se schimbă de cel puţin două ori pe an. 

Aşadar, FRF nu mai ia în calcul stadionul din Târgu Jiu şi sunt surse care susţin că nu numai gazonul  ar fi motivul, ci şi alte probleme pe care oficialii federali le-au descoperit la inaugurare. Un exemplu simplu de amatorism în administrarea stadionului este acela că la şase luni de la inaugurare acest stadion nu are încă internet wi-fi, o condiţie pusă de oficialii federaţiei chiar la omologarea stadionului.

Comitetul de Urgență al FRF a decis că finala Cupei României, sezonul 2019-2020, se va disputa la Craiova, pe arena “Ion Oblemenco”. Meciul din ultimul act al competiției e programat pe 23 mai 2020, iar ora de începere a partidei va fi anunțată ulterior.

În deschiderea finalei mari, pe același stadion, se va disputa finala Cupei României U19 Elite, a  anunţat FRF pe site-ul oficial.

Galerie foto


Vizualizări: 889

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: