Nicolae Daviţoiu, afaceristul care vrea primăria Târgu Jiu

Este putred de bogat şi speră să candideze la Primăria municipiului Târgu Jiu din partea democrat-liberalilor. Nicolae Daviţoiu are cinci terenuri, dintre care trei în Târgu Jiu, un apartament în Bucureşti, conturi cu miliarde de lei vechi şi bijuterii în valoare de 20.000 de euro, potrivit Radio Infinit. Cel care îi blama în urmă cu trei ani de zile în articolele vremii pe oamenii de afaceri ajunşi în politică vrea acum primar la Târgu Jiu. Oamenii politici nu îi acordă însă şanse mai mari de 10% în demersul său.

Nicolae Daviţoiu se numără printre cei mai bogaţi oameni de afaceri, ce deţine în mare şase spaţii comerciale în Târgu Jiu, cinci terenuri, patru locuinţe şi se numără printre cei cinci candidaţi din partea PDL- ului la primăria municipiului Târgui Jiu. „Cei care s-au băgat în politică au făcut asta pentru a fi sponsorizaţi. Muncă puţină, bani mai mulţi, pentru că majoritatea care sunt în politică sunt persoane eşuate din punct de vedere economic şi au găsit un refugiu în politică. Este greu să crezi că te duci toată ziua să te ocupi de probleme politice fără să ai un avantaj. Cam ăştia sunt membrii partidelor politice, persoane fără valoare care nu au o altă şansă de a se descurca pe cont propriu şi trebuie să stea pe la uşile partidelor ca să fie angajaţi. De asta merg aşa de bine şi lucrurile în judeţ, la întreprinderile de stat: din minerit, energie şi ce mai avem prin judeţ”. Acest lucru îl susţinea în anul 2009 Nicolae Daviţoiu într-un interviu acordat pentru ziarul „Informaţia Gorjului”. Printre ideile susţinute atunci sunt că „în afaceri trebuie să fi jidan” şi că cei care conduc topul în judeţul Gorj au păcălit statul. Cu aceste principii Nicolae Daviţoiu vrea să câştige funcţia de primar la Târgu Jiu. Spune că este unul dintre cei mai bogaţi din Gorj după ce a făcut afaceri numai în domeniul privat. „Am făcut numai afaceri în domeniu privat, nelucrând niciodată cu statul. Trebuie să fi jidan, adică câştigi puţin câte puţin şi ce ai câştigat nu trebuie să împrăştii aşa uşor. Toţi cei ce sunt în top părerea mea este că toţi banii pe care  i-au făcut îi au din afaceri lucrând cu statul”, spune Nicolae Daviţoiu.

Popeangă: Ce a făcut Daviţoiu? Un restaurant...

În confruntarea cu Florin Cârciumaru, social-democratul Vasile Popeangă nu îi dă lui Daviţoiu nicio şansă. „Nu are nici un fel de şansă. Acest Nicu Daviţoiu dacă o să-şi pună mecanismele în funcţiune, mecanismele specifice celor de la PDL poate să ia şi el 5%. Domnul Daviţoiu este un candidat care va fi sacrificat de cei de la PDL pentru că în urma rezultatelor o să-l schimbe din conducerea organizaţiei municipale. Nu îi va pune nicio problemă lui Florin Cârciumaru. Cu ce să se laude Daviţoiu? Ştiu, a făcut ceva, şi-a făcut restaurantul în Parc. Are un local acolo în parc unde pot copii să bea un suc, o apă plată…”, afirmă Popeangă. De aceeaşi părere este şi Dorin Taşcău. „Dumnealui are tot dreptul să facă acest lucru, are curaj dacă încearcă împotriva domnului Cârciumaru şi vă spune un om care are experienţă în acest sens. Nu cred că nu are şanse reale de a câştiga“.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: