Noi locuri de muncă în străinătate la cules de căpşuni

35 de locuri de muncă oferă angajatorii din Danemarca pentru gorjenii care vor să muncească la cules căpşuni. Şi cehii au nevoie de personal în agricultură, aici fiind nevoie de 10 persoane în domeniul horticulturii. Pe piaţa străină se găsesc peste 300 de locuri de muncă pentru gorjenii care vor să-şi încerce norocul peste hotare.

După ce spaniolii au pus la bătaie peste 750 de locuri de muncă la cules de căpşuni, acum o societatea din Tinglev- Danemarca oferă câteva zeci de job-uri pe acest segment de activitate. Cei care vor să facă bani frumoşi din recoltarea acestor fructe, trebuie să ştie că se cer cunoştinţe de limba engleză, nivel mediu. Plata muncii se va face în funcţie de cantitatea recoltată, la kilogram. Se plăteşte echivalentul în coroane daneze a aproximativ 1 euro brut/kg. Angajatorul oferă cazare, însă contracost. Taxa de cazare pe zi pentru o persoană este echivalentul în coroane daneze a circa 8 euro şi sunt asigurate inclusiv spaţii pentru prepararea mâncării, internet wireless, duşuri, TV, maşini de spălat. Durata contractului este de circa 6-7 săptămâni.  Se vor lucra în medie 25-30 ore pe săptămână. „Prin program Eures avem disponibile 305 locuri de muncă, ca noutăţi sunt posturile oferite pentru Danemarca şi mai sunt pentru Republica Cehă, unde este nevoie de 10 lucrători sezonieri în horticultură, lucrări în seră, floricultură, tăiere”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

80 de locuri de muncă în Gorj

Situaţia privind locurile de muncă la nivel judeţean s-a mai îmbunătăţit. Gorjenii care vor să lucreze pe plan local au la dispoziţie 80 de job-uri precum cele de: croitor, dulgher, fierar-betonist, ambalator manual, agent de vânzări, spălător de vehicule, strungar şi tâmplar. La ora actuală se înregistrează un număr de 12.024 de şomeri, din care 5.603 sunt şomeri indemnizaţi.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: