Noi „proteste” în Piaţa Prefecturii?

Mitingurile la care participă până în 20 de persoane dispuse să scandeze împotriva lui Traian Băsescu, în special, în centrul oraşului Târgu Jiu, vor continua şi săptămâna viitoare, în piaţă urmând să vină alţi sindicalişti nemulţumiţi şi, promit ei, ceva mai mulţi decât cei de până acum.

După ce de pe scena publică a dispărut Ion Cilică Diaconu, cel care a îngheţat de unul singur vreo câteva seri prin faţa Prefecturii, până azi au avut aprobare la protest susţinătorii lui Constantin Creţan. Zece oameni veniseră ieri după-amiază, la puţin după ora 16.00, pentru a-şi striga repertoriul antibăsist, unul dintre cei mai vocali mitingişti din piaţă rămânând Cristinel Tănase. „O să venim aici să scandăm atâta timp cât Băsescu va mai fi preşedinte. Am ajuns să scriem şi pe cererile pe care le înaintăm la Jandarmerie să ne aprobe să protestăm atâta timp cât la Cotroceni e acelaşi locatar. Noi sperăm să plece cât mai repede şi ne vom opri din mitinguri”, a spus Tănase.

În piaţă ar urma să vină de săptămâna viitoare, cu o pauză pentru miercuri, sindicalişti de la Blocul Naţional Sindical şi de la Cartel Alfa. Cam 200 de oameni promit liderii acestor organizaţii că ar scoate în piaţă, solicitarea lor de aprobare către autorităţi fiind aceea de a se aproba un protest care să nu-i implice şi pe cei care au fost până acum în piaţă. Liderul Federaţiei Naţionale a Muncii, Constantin Creţan, crede însă că ar fi mult mai reuşită o acţiune comună a celor care doresc să protesteze în centrul oraşului. Creţan spune că de abia azi oamenii săi vor decide dacă mai doresc să continue protestele în piaţă şi dacă îl mandatează pentru a cere oficial prelungirea acţiunii. Cel mai probabil FNM ca dori să rămână în piaţă chiar şi cu câţiva oameni, interesant fiind de văzut dacă celelalte sindicate vor reuşi să mobilizeze mai mulţi membri în faţa Prefecturii, dată fiind şi starea deloc prietenoasă a vremii pentru astfel de acţiuni.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: