Noile notificări din minerit şi energie la AJOFM Gorj

Prima lună a primăverii pare să fie una de coşmar pentru sute de gorjeni care au fost trecuţi pe lista disponibilizărilor. Vor fi trimişi în şomaj nu mai puţin de 1.804 angajaţi, majoritatea din minerit. Disponibilizările continuă şi în aprilie, însă cert este că numărul disponibilizărilor anunţate acum în sectorul minier este mult mai mic decât cel anunţat la începutul anului.

Ultimele notificări primite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj confirmă un număr mult mai mic de disponibilizaţi în sectorul minier. Dacă la începutul anului, numărul persoanelor care urmau să-şi piardă locul de muncă era de ordinul miilor la nivelul SNLO şi la complexelor energetice, notificările recente arată un număr de 1.804 persoane.

Astfel, începând cu luna aceasta ar trebui să plece treizeci de persoane de la Complexul Energetic Rovinari, 240 de la Complexul Energetic Craiova, 920 de la SNLO şi 202 de la Complexul Energetic Turceni. „Iniţial am primit notificări că vor fi disponibilizate 2.400 de persoane. Între timp alte notificări au schimbat puţin lucrurile astfel că la Turceni vor fi 202 persoane, la Rovinari 30, iar la Craiova 240. În afară de complexuri am mai primit notificări şi de la Sind Jilţ şi Minprest Serv de unde vor pleca împreună 412 angajaţi”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj. La Complexul Energetic Rovinari, notificarea este valabilă pentru lunile martie-aprilie.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: