O nouă mișcare politică, promovată în Gorj de o femeie de afaceri

O femeie de afaceri din Târgu Jiu, Carmen Alioani, sprijină inițiativa unor tineri, de a forma un nou partid, Forța Nouă. Alioani spune că nu este interesată să intre în politică, însă crede că acest grup de tineri ar putea fi o alternativă. Forța Nouă ar putea fi șansa tinerilor, adaugă aceasta. Sâmbătă, șapte dintre fondatorii acestei mișcări au fost la Târgu Jiu unde s-au întâlnit cu câteva zeci de persoane.

Carmen Alioani a descoperit F9, forța clasei de mijloc, așa cum și-au spus tinerii, pe Internet. A sunat și le-a propus să-i ajute cu strângerea de semnături. “Acum două săptămâni i-am descoperit din întâmplare pe Internet. Am discutat cu ei, sunt niște tineri care mi-au făcut o impresie bună. Sunt 9-12 fondatori, printre care Bogdan Naumovici, Dan Alexandru și alții. Inițial a fost un ONG, apoi s-au gândit să facă partid însă aveau nevoie de 18 județe din care să ia câte 700 de semnături. Am fost la București, am discutat cu ei. În trei zile am strâns 850 de semnături”, a declarat Alioani. „Nu mă interesează politica, nici nu am timp, însă acești tineri au niște idei bune. În plus, când văd ce minciuni ne spun Dan Diaconescu și Florin Cârciumaru...”, a adăugat aceasta.

Partidul ar putea apărea pe 31 ianuarie 2013. Alături de Naumovici, Mişcarea Forţa Nouă a fost lansată de câţiva dintre oamenii care au constituit grupul de Facebook "Împreună 2012", printre care Aneta Bogdan şi Viorel Pascale.

„Este o mişcare care îşi doreşte să devină partid politic şi, apropo de asta, o să devină partid politic, nu altceva. Vine din două direcţii. Una este nevoia noastră, a mea şi a altora ca mine  - oameni din clasa mijlocie - de a fi reprezentaţi de clasa politică, ceea ce nu credem că suntem. Ni se pare că partidele de acum nu reprezintă pe nimeni. PSD-ul nu reprezintă pensionarii sau oamenii săraci, se laudă cu cele mai multe privatizări în vremea lui Năstase, PNL-ul nu-i reprezintă pe antreprenori, se laudă că au mărit pensiile pe vremea lui Tăriceanu, şi aşa mai departe”, a declarat Bogdan Naumovici într-un interviu pentru realitatea.net.

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: