O știre bună și una proastă

Știți bancurile cu ”o veste bună și una proastă”, nu? Majoritatea sunt cu doctori. Preferatul meu este ăla în care doctorul îl întreabă pe pacient cu care dintre cele două vești vrea să înceapă, iar pacientul îi spune că ar prefera cu aia proastă, ca să pună răul la început și să scape de-o grijă. ”Ai cancer și-o să mori în câteva săptămâni”, îi zice doctorul. Revenindu-și cu greu din șoc, pacientul reușește să îngaime: ”Păi, și aia bună care e?”. La întrebarea asta, un zâmbet larg îi luminează fața doctorului: ”Mi-a intrat băiatul la facultate.”

Ei, așa și cu Victor Viorel. Prezent în campanie pe la Craiova, Victoraș a trebuit să facă conversație, în fața presei, cu un directoraș de pe la fabrica de avioane, și i-a spus (nu neapărat cu cuvintele astea) cam așa: ”Vestea proastă e că o să fie război, vestea bună e că o să aveți comenzi și-o să relansăm industria militară.” Tihihihi, auzi la el, șturlubaticul, ce glumițe bune! Atât de bune încât în câteva ore a fost obligat (de America? De Băsescu? De consilieri? De Daciana?) să dea o declarație în care-și cerea scuze pentru tâmpenia cu avantajele războiului. Scuzele s-au cerut, dar tâmpenia a rămas. Rămâne să-l vedem pe premier dând vești bune și unor proprietari de firme de pompe funebre. Și neapărat glumind cu Statele Unite că, și datorită României, filmele cu zombie de la Hollywood vor avea o bază de selecție pentru actori mult mai vastă. Dar ce zicem noi Hollywood? Vor putea fi făcute documentare cu zombie direct!

Așa e-n campania electorală din România. Trebuie doar să dai din gură mărunt și des. Nu prea contează ce spui. Ai spus o mare tâmpenie? Perfect! Ai ocazia să apari din nou în ochii publicului cu o dezmințire. Altfel cum ai fi putut găsi pretextul să te vezi iar la televizor, la doar câteva minute după ce fuseseși o dată? Important e să fii acolo, să te vadă babele, să te creadă un al doilea Iliescu, să știe că trăiești și că exiști. Ai făcut asta, ai câștigat. Nu e exclus chiar să fi regresat de la vestita duminică a orbului. Acum avem deja duminici ale orbilor surdomuți.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: