Olimpia Bratu, şefă peste două instituţii de cultură

Olimpia Bratu conduce două instituţii de cultură. Acesta a câştigat atât concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene „Christian Tell”, cât şi procesul prin care este repusă în fruntea Direcţiei de Cultură Gorj, post ocupat de Pompiliu Ciolacu junior. Spre Biblioteca Judeţeană drumul a fost liber deoarece Alexandra Andrei, directoarea instituţiei, nu s-a mai prezentat la interviul organizat ieri la sediul Consiliului Judeţean Gorj.

Olimpia Bratu are acum de ales între şefia Bibliotecii Judeţene şi a Directţiei de Cultură, instituţie părăsită anul trecut. Pompiliu Ciolacu Junior a fost anunţat că nu mai ocupă funcţia de director în cadrul Direcţiei de Cultură ieri, prin fax. „Am primit prin fax revocarea mea din funcţie şi aplicarea hotărârii judecătoreşti”, spune Pompiliu Ciolacu. Cât despre Alexandra Andrei, aceasta nu s-a mai prezentat la interviul pentru ocuparea funcţiei de manager a instituţiei deoarece nota 7, pe care a primit-o la evaluarea proiectului de management este umilitoare. „Aş dori să aflu ce s-a întâmplat între sfârşitul anului anterior, octombrie 2009, când, cu prilejul împliniri celor 75 de ani de activitate a instituţiei am fost apreciaţi şi răsplătiţi cu diplome, iar în aprilie 2010 am colaborat la un nivel inacceptabil de lipsă de profesionalism din punctul de vedere al comisiei de evaluare. Mă gândesc că ceea ce s-a întâmplat în acest interval de timp mi-a adus destul de mari prejudicii, adică finalizarea demersurilor pentru obţinerea unei donaţii de carte de artă în limba franceză oferită de Biblioteca Naţională a Franţei, urmare a unor demersuri aproape personale începute cu regretatul Valentin Taşcu. În paralel, ca urmarea unei întâlniri cu reprezentanţii unei fundaţii franţuzeşti am avut plăcuta surpriză să obţin 900 kilograme de carte în limba franceză cu titlul de donaţie care va sosi pe Otopeni în jur de 21 aprilie. Probabil că am coborât în profesionalism şi pentru că am reuşit să intrăm pe programul Biblionet alături de alte 20 de biblioteci comunale ale judeţului şi să aducem un venit de patru miliarde de lei vechi, reprezentat de echipament IT”, declară Alexandra Andrei.

Vasile Râbu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj spune că Alexandra Andrei a obţinut o notă atât de mică deoarece a prezentat comisiei un raport de activitate, nu un proiect de management. „Eu nu sunt specialist în cultură. Doamna Andrei trebuia să facă un proiect de management prin care să prezinte strategia bibliotecii în perioada 2010-2013. A venit cu idei, dar nu le-a dezvoltat”, explică Vasile Râbu. Din comisia de concurs a făcut parte Vasile Râbu, profesoara Elena Roată şi Oana Petrică, specialist în Ministerul Culturii.        

Gârbaciu contestă comisia de examinare

Un alt neîndreptăţit al acestui concurs este Viorel Gârbaciu, cel care a obţinut la acest examen nota 6,60. Acesta a contestat atât nota pe care a obţinut-o la concurs, cât şi comisia. Acesta susţine că unul dintre membrii comisiei, maestrul de balet Marin Barbu este un apropiat colaborator al Doinei Gorjului. Respectivul maestru de balet a făcut parte şi din comisia care i-a examinat proiectul lui Gheorghe Porumbel, cel care a obţinut cel mai mare punctaj din concurs, 9,60. „Contest şi nota şi componenţa comisiei, iar dacă nu mi se face dreptate aici mă voi adresa justiţiei pentru că acolo sigur voi avea câştig de cauză. Nu se poate ca eu să fiu examinat de cineva care provine din industria minieră sau care lucrează la Doina Gorjului. Şcoala Populară de Artă este cu totul şi cu totul altceva şi de aceea susţin că am fost picat pe nedrept”, spune Gârbaciu.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: