Până la noi ordine... se joacă!

Comitetul Executiv al FRF a decis! Etapa a 20-a nu se amână în ciuda dorinţei echipelor din liga 1 care s-au plâns de condiţiile grele de joc şi antrenament. Pentru pandurii storşi deja de vlagă, se anunţă o misiune extrem de grea sâmbătă la Piatra Neamţ.

Pandurii era una din echipele care îşi dorea ca etapa a treia a returului să fie amânată pentru la primăvară. În ciuda condiţiilor meteo din ce în ce mai grele dar şi a solicitărilor exprese ale echipelor, Comitetul Executiv al FRF a hotărât ca meciurile să se dispute după programul iniţial, adică în acest weekend.

Doar Cupa se amână

Peisajul dezolant în care s-au jucat câteva din meciurile ultimei etape nu i-a impresionat pe oamenii de la FRF. La Tg-Jiu sau Iaşi s-a jucat pe un frig pătrunzător şi după câteva zile în care a nins. Asta i-a determinat pe suporteri să stea departe de stadioane. La Tg-Jiu s-a înregistrat minimul de audienţă din acest sezon, doar aproximativ 800 de suporteri încumetându-se să urmărească pe viu duelul cu Gaz Metan Mediaş. Echipele care îşi doreau cel mai mult amânarea erau CFR Cluj şi Oţelul, ambele trimiţând cereri oficiale în acest sens în urmă cu mai bine de o săptămână. Federaţia a ţinut cont doar pe jumătate de cererile lor. A acceptat până la urmă să amâne pentru la primăvară manşa tur a semifinalelor Cupei României, adică CFR-Astra şi Petrolul-Oţelul (manşa tur pe 17 aprilie, returul pe 22 mai). În ceea ce priveşte etapa cu numărul 20, aceasta se va juca între 14 şi 17 decembrie, adică după programul iniţial.

„Naşu” Sandu îi pasează pisica lui Mitică

Deşi Comitetul Executiv al Federaţiei conduse de Mircea Sandu a decis ca etapa a 20-a să se joace conform programului iniţial, şeful FRF spune că decizia finală îi va aparţine Ligii Profesioniste de Fotbal. Astfel forul condus de Dumitru Dragomir va hotărî, în cele din urmă dacă sezonul se întrerupe sau nu. nă în această dimineaţă, cluburile din Liga 1 au putut trimite solicitări de întrerupere a campionatului. Azi, în jurul prânzului, LPF va anunţa dacă se va mai disputa vreun meci în acest an sau nu.

Pandurii vroiau în vacanţă

Vestea că meciul cu Ceahlăul se joacă în acest an nu le pică deloc bine pandurilor care ar fi vrut ca meciul cu Mediaş să fie ultimul din acest an. „Sper să vină vacanţa mai repede. Jucăm foarte slab în ultimul timp, suntem în cădere liberă! Acum nu mă mai gândesc la podium, ci măcar să ţinem de locul 4, ar fi foarte bine aşa”, recunoaşte căpitanul pandurilor, Ousmane Viera, cel care a marcat golul echipei sale în egalul cu Mediaş, 1-1. Grigoraş admite şi el criza prin care trec pandurii în ultimele etape din punct de vedere al jocului şi are şi o explicaţie clară pentru acest fenomen. „Este clar că ceea ce ştiam, dar nu puteam dezvălui, şi anume că ritmul impus de noi la început e greu de ţinut. E greu să menţii un ritm în doar 12-13 jucători de valori apropiate. Pe parcurs au mai apărut şi 2-3 accidentări şi neavând în spate multe meciuri în Liga 1 s-a văzut. Cădere explicabilă pentru mine, dar inexplicabilă pentru alţii. E greu, după etapa a 12-a am avut acele fluctuaţii de formă de la o repriză la alta. Asta e situaţia”, spune antrenorul care a mizat meci de meci pe aceeaşi jucători gen Maxim, Răduţ, Voiculeţ sau Mamele, care nu puteau fi ocoliţi de fluctuaţii de formă.

20 – etapa în care Pandurii joacă sâmbătă de la ora 18 la Piatra Neamţ pe terenul celor de la Ceahlăul

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: