Pandurii, atac de oţel !

Pandurii și-au bătut toate recordurile posibile în turul campionatului dar au impresionat, în special, prin forța ofensivă. Trupa lui Grigoraș are un atac demn de Europa, cu 29 de goluri în 18 meciuri. Sunt pe locul 4 la acest capitol, după trioul de frunte Dinamo, CFR Cluj, Rapid.

S-au dus vremurile în care pandurii lui ”Sorinaccio” Cârțu marcau doar de 19 ori într-un sezon. Celebra autobază nu a funcționat atunci. Pandurii au fost penibili într-un retur în care au marcat doar de 5 ori! Record negativ greu de egalat. Se întâmpla chiar în 2010 iar gorjenii ajungeau atunci în liga a doua și aveau să fie salvați doar de intervenția bănoasă a lui Condescu.

Au atac de Europa !

De atunci însă, lucrurile au evoluat numai spre bine pentru panduri. În octombrie 2010 pe banca echipei a sosit Grigoraș care a schimbat total filozofia de joc. Grig a apilcat imediat ultra-ofensivul sistem 4-3-3 și a mers pe dictonul ”să dăm un gol mai mult decât adversarul”. Rezultatele nu au întârziat să apară. Pandurii au marcat pentru prima oară în istorie 4 goluri într-un meci (4-1 cu FCM Tg Mureș și 4-2 cu Victoria Brănești). Apogeul a fost atins în sezonul actual. Pandurii s-au descurcat de minune în atac și au reușit două rezultate de poveste, 5-1 cu Mioveni și 5-2 cu Chiajna, ambele la Tg Jiu. Asta i-a ajutat pe Pintilii și compania să aibă unul din cele mai tari atacuri din liga 1. Practic doar CFR Cluj cu 37 de goluri, Dinamo cu 32 și Rapid cu 30 au mai multe reușite decât Pandurii. Asta i-a propulsat pe gorjeni să ierneze pe locul 6, la un singur punct în spatele campioanei Oțelul, două de Steaua și zece de liderul Dinamo.

Un exclus e golgeter

În privința jucătorilor care au marcat pentru Pandurii în acest sezon asistăm la câteva lucruri inedite. Principalii doi marcatori ai lui Grigoraș sunt străini, niciunul din ei nu e atacant, ba chiar unul a fost și exclus din lot! Bosniacul Stojan Vranjes a marcat de 5 ori până acum dar, din cauza faptului că era cam certat cu disciplina, a fost pus pe lista de transferuri. Pandurii cer în schimbul său 350 de mii de euro, fapt ce a provocat furia impresarului jucătorului. Tot de 5 ori a marcat și brazilianul Cardoso, 3 dintre reușite venind în meciul de poveste cu Chiajna, meci în care lui Cardoso i-a intrat tot, inclusiv un gol splendid cu călcâiul. Atacanții de meserie ai pandurilor, Lemnaru și Batin vin tare din urmă cu câte 4 goluri. Lemnaru le-a reușit în prima parte a turului dar apoi s-a stins pe parcurs în timp ce Batin a ”explodat” spre final și i-a convins pe șefi să demareze negocierile cu CFR Cluj pentru transferul său definitiv. Pentru Pandurii au mai înscris Pintilii și Stromajer de câte 3 ori, Voiculeț de 2 ori iar Viera, Nistor și Maxim au reușit câte un gol de fiecare.

29 – de goluri au marcat Pandurii până acum, 21 dintre acestea pe teren propriu și 8 în deplasare.  

”Vom încerca să aducem câţiva jucători, în limita bugetului pe care-l vom avea. Oricum, nu voi lua pe nimeni după DVD-uri. Trebuie să-i văd la lucru mai întâi”

Petre Grigoraș, antrenor Pandurii

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: