Pandurii îl regretă pe Chiricheş

Cea mai mare pierdere a pandurilor din această iarnă rămâne cea a lui Vlad Chiricheş. Fundaşul de naţională s-a transferat la Steaua în schimbul a 700 de mii de euro iar Grigoraş îi simte deja lipsa.

Pandurii au toate motivele să-i simtă lipsa lui Chiricheş. Fundaşul era unul din pilonii echipei, alături de Pintilii. Şeful Condescu l-a vândut însă la prima ofertă serioasă.

Regretă că nu l-au putut păstra

Chiricheş a ajuns la Steaua pentru 700 de mii de euro iar Grigoraş e nevoit acum să joace cu brazilianul Cardoso în centrul apărării. O mică improvizaţie practic, pentru că brazilianul a jucat mai mult ca fundaş stânga sau mijlocaş de bandă de la sosirea la Pandurii. Grigoraş e convins că pierderea lui Chiricheş e una uriaşă iar fundaşul n-are cum să lipsească din primul 11 al Stelei. „Din păcate nu poţi să faci nimic atunci când o echipă precum Steaua îl ofertează pe Chiricheş, ofertă bună şi pentru club şi pentru jucător atât financiar cât şi sportiv. Nu poţi să te opui la un astfel de transfer chiar dacă se formase un cuplu Viera – Chiricheş, puternic în liga 1. Mi-aş fi dorit să rămână până în vară dar asta e viaţa, o să vină alţii din urmă. Pe Vlad îl cunosc destul de bine, îi ştiu caracterul, îi cunosc calităţile şi sunt convins că poate fi titular la echipa de club şi de ce nu cu şanse reale şi la echipa naţională. Va depinde de el, de puţină şansă, de felul cum debutează, dacă va prinde încredere”, spune Grigoraş care îi are ca soluţii de rezervă pentru postul de fundaş central pe tinerii Tătaru şi Rada.

Pintilii, mândria pandurilor

Mihai Pintilii e singurul pandur cu chemare la naţionala lui Piţurcă. După programul spartan cu 3 antrenamente pe zi de la naţională, Pintilii a revenit la Pandurii dar a fost menajat in primul amical, cu muntenegrenii de la Zeta. „Mă bucur foarte mult pentru el dar sper să fie rechemat şi la meciurile oficiale, nu numai la meciurile cu jucători din ţară”, spune Grigoraş. Criticat de mulţi pentru turneul considerat inutil din Antalya, Piţurcă e aparat de Grigoraş. „Sunt convins că selecţionerul a văzut şi plusurile şi minusurile jucătorilor în aceste două săptămâni de cantonament şi sunt sigur că atunci când va face selecţia pentru un meci oficial îi va alege pe cei mai buni dintre cei mai buni.”  Piţurcă a fost atacat din mai multe părţi pentru turneul din Antalya, considerat inutil deoarece a fost efectuat cu 8 luni înaintea startului din preliminarii.

Dorinţă, nu vis !

Aflat de un an şi jumătate la Târgu Jiu, Grigoraş speră să aibă şi el şansa să ajungă la o echipă de top. Spune însă că nu şi-a făcut o obsesie din asta. „De obicei eu nu visez, noaptea când mă culc, dorm. Iar cu ochii deschişi nu prea visez, las lucrurile să se desfăşureze aşa cum sunt ele în viaţă. Nu mă gândesc la ce voi face mâine, mă gândesc doar la ce voi face azi la echipa de club pe care o am sub comandă. Ce va fi în viitor, voi vedea”, mai spune antrenorul care a fost vehiculat pe lista mai multor echipe din liga 1 după ce a transformat Pandurii dintr-o echipă banală, în una de temut.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: