Pandurii, învinsă! Cât de injust poate fi fotbalul uneori !

Pandurii au încheiat în lacrimi un meci pe care au fost atât de aproape să-l câştige. Speranţele unei victorii de poveste s-au năruit într-un final crunt după golurile lui Matos şi Valero, spaniolul marcând la ultima fază a meciului.

Pandurii Târgu Jiu – Fiorentina 1-2 (1-0), Stadion „Cluj Arena”, Cluj Napoca, spectatori 11.000

Au marcat: Eric (min. 32) / Matos (86’), Valero (90+2’)

Pandurii: Stanca (Mingote, min. 24) – Unguruşan, Erico (Mamele, 42’), Christou, Momcilovic – Anton, Breeveld – Buleică, Eric, Distefano – Alex dos Santos. Antrenor: Cristi Pustai

Fiorentina: Munua – Roncaglia (Capezzi, 80’), G. Rodriguez, Compper, Alonso – Cuadrado, Aquilani, M. Fernandez (Iljicic, 65’) – Joaquin, Matos, Yakovenko(B. Valero, 46’). Antrenor: Vincenzo Montella

Cartonaşe galbene: Erico (min. 23), Momcilovic (55’), Anton (78’) / Rodriguez (69’), Valero (78’)

Pandurii e eliminată din Europa League după un eşec greu de digerat. Gorjenii au condus aproape o oră pe Fiorentina lui Montella dar au pierdut dramatic în final. Dnepr a învins Pacos Ferreira cu 2-0 aşa că italienii şi ucrainenii merg la braţ în 16-imile competiţiei.

Regele Eric loveşte fantastic !

Montella le-a întins o capcană gorjenilor încă din start. A luat mai mulţi juniori cu el la Cluj, dar nu a introdus niciunul pe teren din primul minut. „Vrem primul loc în grupă, să învingem”, anunţa tehnicianul italian care a mizat pe câteva rezerve gen Munua, Compper sau Yakovenko dar şi pe vedete ca Joaquin, Cuadrado sau Aquilani. Pandurii n-au mai început avântat ca la Florenţa atunci când Eric şi Unguruşan ratau ocazii imense şi s-au mulţumit să-şi tatoneze adversarul. Italienii au dominat clar startul partidei, dar singurele faze demne de notat au fost o tentativă de obţinere a unui penalty a lui Matos şi un şut al aceluiaşi brazilian care s-a dus peste. Pandurii au echilibrat repede jocul şi au irosit o primă ocazie de gol prin Buleică al cărui şut s-a scurs pe lângă buturile lui Munua. După cartonaşul galben încasat destul de repede de Erico, Pustai a primit o veste proastă. Stanca a acuzat probleme la coapsă şi a ieşit accidentat, fiind înlocuit cu Mingote. Portughezul a intrat însă fantastic în meci. L-a blocat pe Joaquin la o fază pe care scria clar 0-1. Şi apoi...a fost Eric. Aşa cum unul din oficialii clubului, Daniel Baloi i-a prezis înaintea meciului, brazilianul a înscris fabulos din foarfecă! Centrarea a venit de la Buleică iar Eric a prins golul vieţii cu o foarfecă de la 15 metri, probabil cel mai frumos gol de pe „Cluj Arena”. Până la pauză însă, pandurii mai sunt nevoiţi să facă o schimbare. Erico se accidentează şi el şi trebuie să-i lase locul lui Mamele. Fundaşul intră şi el excelent în joc. Îi blochează în ultimul moment şutul lui Cuadrado după o fază lucrată excelent de italieni cu Joaquin la serviciu. Prima repriză se încheie cu scorul de 1-0, unul extraordinar pentru gorjeni.

Lacrimi la final

Italienii au fost certaţi serios la pauză de Montella aşa că au ieşit cu o altă motivaţie de la cabine. Antrenorul toscanilor nu a mai avut răbdare şi l-a introdus la pauză pe cel mai în formă mijlocaş al său, Borja Valero. Ocaziile au apărut instantaneu. Mai întâi Matos a fost blocat de Mingote în ultimul moment, apoi Cuadrado s-a încurcat la o fază excelentă, Aquilani a trimis un trasor puţin peste iar Valero a ratat incredibil din 6 metri singur cu Mingote. În numai 8 minute, italienii au irosit 4 ocazii imense care au ridicat pulsul fanilor gorjeni la maxim. Replica gorjenilor a venit de la Momcilovic. Sârbul a reuşit o cursă superbă dar şutul său a fost parat de Munua. Portarul s-a remarcat apoi şi la un alt şut de la distanţă, de această dată semnat de Anton. Ritmul ocaziilor s-a schimbat năucitor de la o poartă la alta şi imediat trasorul lui Fernandez a trecut agonizant pe lângă poarta lui Mingote. Cuadrado a ratat şi el două ocazii la foc automat iar presiunea italienilor devenea tot mai mare. Alex dos Santos putea da lovitura decisivă pe contraatac dar şutul său puternic nu l-a putut bate pe Munua. Bravii panduri au cedat până la urmă în minutul 86. Cuadrado a pătruns excelent pe dreapta, a centrat în faţa porţii şi Matos a marcat simplu. Un gol venit târziu dar care i-a năucit pe gorjeni. Valero a tras plasat de la 25 de metri dar Mingote a intervenit. Apoi a venit reuşita lui Rodriguez după o altă centrare a lui Cuadrado, dar golul a fost anulat pentru ofsaid. Joaquin a irosit şi el o şansă enormă, şutul său fiind deviat de Mingote în corner. Portughezul şi ceilalţi panduri au fost loviţi însă incredibil în minutul 92 de golul lui Borja Valero care a stabilit scorul final. Un final de infarct şi nedrept, atât de nedrept pentru panduri care s-au zbătut enorm şi meritau măcat un punct. Fotbalul e însă atât de amar uneori.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: