Pandurii, la prima victorie în Antalya

Bătuţi de Karlsruhe şi Energie Cottbus, pandurii s-au revanşat în faţa colegilor acestora din 2.Bundesliga, MSV Duisburg. Gorjenii au făcut o primă repriză de senzaţie în care au strălucit Batin şi Matulevicius.

Pandurii – MSV Duisburg  3-2 (3-1)

Goluri marcate: Batin (min. 18), Matuleviucius (<-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />25’), Cristea (33’-pen) / Domocivsky (40’), Jula (53’).

Pandurii: Lazar (Horvat, min. 46’) – Rusu (Popete 30’), Viera (Brahmia 46’), Cardoso (Tătaru 41’), Vlad (Neagu 46’) – Voiculeţ (Avramescu 30’), Nistor (Unguru 46’), Cristea (Campisi 46’) – Grigoraş (Bucur 46’), Matulevicius (Lemnaru 46’), Batin (Noguero 46’, Dumitru 75’).

Pandurii au arătat cu o totul altă faţă în cel de-al treilea joc de verificare din Antalya. Cât timp au avut titularii în teren, gorjenii i-au dominat pe cei de la Duisburg, locul 12 în liga a doua germană.

Stăpâni în prima repriză

După cele două eşecuri la limită cu Karlsruhe şi Cottbus, pandurii au arătat în sfârşit că pot juca un fotbal asemănător cu cel prestat în turul campionatului. Adversarul din cel de-al treilea test a fost tot unul de calitate nemţească, MSV Duisburg fiind clasată pe locul 12 în 2.Bundesliga. Fără Pintilii plecat la naţională, gorjenii au dat drumul la pase şi i-au dominat din start pe nemţii la care a jucat titular şi fostul elev al lui Grigoraş, Emil Jula. Batin a dat startul la atac dar lovitura sa de cap a fost respinsă de portar în bară. Atacantul împrumutat de la CFR Cluj nu s-a lăsat însă şi a deschis scorul în minutul 18, şutul său fiind deviat în poartă de un fundaş. Pandurii au prins aripi şi au dublat avantajul prin Matulevicius (min.25), lituanianul reluând în poartă centrarea aceluiaşi Batin. Matulevicius şi-a dovedit şiretlenia de atacant şi 8 minute mai târziu când a scos un penalty. A transformat cu siguranţă Cristea iar scorul căpăta proporţii. Nemţii au revenit în joc prin eurogolul lui Domocivsky, şut superb de la 30 de metri, şi au mai ratat 2 ocazii mari până la pauză.

Mai greu cu rezervele

Grigoraş nu s-a gândit la rezultat şi a aruncat în teren rezervele şi jucătorii aflaţi în probe încă de la pauză. Nemţii au profitat de echipa improvizată a pandurilor şi au mai înscris o dată prin Emil Jula. Doar atât însă. Duisburg s-a chinuit în van să găsească golul egalizator şi a mai ratat câteva ocazii bune. Pandurii în schimb s-au chinuit să lege jocul dar nu s-au mai remarcat decât la eliminarea lui Neagu din finalul meciului. „A fost o repriză bună, atât timp cât am folosit jucătorii care au jucat mai mult în tur. O victorie meritată, o primă repriză bună, ţinând cont că nu suntem aproape de începutul campionatului. La nivelul la care suntem cu pregătirea, e foarte bine. La fel ca la celălalte meciuri, nu m-a interesat rezultatul, am făcut un antrenament prin joc. Am întâlnit echipe puternice, care, chiar dacă joacă în liga a doua germană, pun mari probleme. Sunt mulţumit de rezultat şi, în mare parte, de joc”, a spus Grigoraş la DigiSport. Antrenorul a fost bucuros să-şi revadă fostul elev de la Oţelul, Emil Jula. „Am jucat împotriva unei echipe foarte bine aşezate în teren, chiar i-am atenţionat pe colegi şi antrenor. Ştiam jocul profesorului Grigoraş, ştiam că joacă ofensiv, pe combinaţii. Golul meu e binevenit acum cu o săptămână înainte de campionat. Am râs în a doua repriză cu Popete care juca la echipa tinerilor şi el nu mai e chiar aşa tânăr. I-am spus domnului Grigoraş că am un tricou pentru dânsul iar el mi-a spus că-i pare rău că m-a bătut. De când am plecat de la Galaţi, nu mai vorbisem decât la telefon. Nu mă miră ce a realizat la Pandurii pentru că am lucrat 2 ani cu dânsul la Galaţi. Îi miră poate doar pe cei din ţară care ştiu bugetul pandurilor. Îi doresc din tot sufletul să facă o performanţă cu Pandurii, fiul său să dea cât mai multe goluri iar lui Batin îi urez să iasă golgeterul României, e chiar un jucător care-mi place”, a spus şi Jula, tot la DigiSport.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: