Pandurii solicită primăriei administrarea terenului de joc

Stadionul din Târgu Jiu a fost administrat, din 2005 până în 2014, când s-a demarat procedura de demolare a vechii arene, de către clubul Pandurii, în baza contractului de comodat semnat cu Primăria Târgu Jiu. Chiar şi după 2014 fosta conducere a clubului Pandurii a înfiinţat chiar un departament de „mentenanţă terenuri”, care deservea atât terenul principal, cât şi terenurile 2 şi 3, aflate tot în administrarea clubului Pandurii, având angajat permanent un administrator al bazei sportive.

Înainte de demolarea vechii arene, Pandurii a construit terenul de joc şi a modernizat vestiarele vechiului stadion, având condiţii de refacere pentru sportivi comparabile cu marile stadioane din Europa. Atunci toate modernizările s-au efectuat de către cei de la Pandurii, cu aprobarea proprietarului, fiind necesare pentru omologarea stadionului pentru meciuri din preliminariile Europa League.

Chiar dacă nu avea şi secţie de atletism, Pandurii a modernizat şi pista stadionului, dar şi tribunele acestuia. Acum, la cinci ani de la suspendarea contractului de comodat, Pandurii nu a mai primit însă înapoi nimic din ceea ce avea în comodat şi administrare, ci doar dreptul de a folosi stadionul la meciuri. Atunci când a modernizat vestiarele vechiului stadion, echipa de fotbal avea acces permanent la vestiare, acum  jucătorii văzând vestiarele noului stadion doar la meciuri.

După inaugurarea stadionului, cei de la Pandurii au solicitat de nenumărate ori să primească înapoi ceea ce deţineau prin contractul de comodat. Pandurii nu avea numai vestiarele jucătorilor sub tribunele vechiului stadion, ci şi spălătoria clubului, vestiarul pentru arbitri, zona de refacere a jucătorilor cu saună şi bazine jacuzzi, o sală de forţă şi mai multe magazii, o mare parte din aceste anexe fiind demolate pentru ridicarea noului stadion şi nerefăcute de proprietar, deşi contractul de comodat este clar în această privinţă.

Preşedintele Adunării Creditorilor de la Pandurii, Marin Condescu, a precizat că s-a solicitat primăriei redarea către clubul Pandurii a administrării bazei sportive, aşa cum prevede contractul de comodat: „S-a solicitat să redea, aşa cum prevede contractul de comodat, administrarea stadionului echipei Pandurii Târgu Jiu, şi toate chiriile pe care vor să le perceapă pentru organizarea de evenimente sportive, să fie achitate apoi de clubul Pandurii către primărie. Considerăm că cel  mai bun administrator este o echipă de fotbal care are specialişti în domeniu şi nu oamenii politici. Pandurii solicită ceea ce a avut şi înainte de demolare, administrarea numai a spaţiilor ce ţin de partea sportivă cum este prevăzut prin contractul de comodat care este valabil”.  

Din zona vestiarelor, cea care era de fapt sediul echipei Pandurii, au mai rămas acum doar un vestiar al jucătorilor, unul al antrenorilor şi sala de conferinţe amenajată de club. Din păcate acestea nu mai  pot fi folosite de către cei de la Pandurii, nefiind racordate la utilităţi, echipa folosind la antrenamente unul dintre vestiarele juniorilor din clădirea centrului de copii şi juniori.

Vizualizări: 771

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: