Parc de agrement şi piste pentru biciclişti pe Insuliţa Jiului

Un parc agrement şi o bază sportivă vor fi amenajate în această primăvară pe Insuliţa de pe Jiu. Ambele proiecte depăşesc 20 de miliarde de lei vechi, iar cea mai mare parte a sumei a fost obţinută deja de la Fondul de Mediu. 

Târgujienii se vor putea bucura, din această vară, de un parc de agrement şi o bază sportivă ce vor fi amenajate pe Insuliţă. Lucrările vor fi demarate în luna aprilie, în perioada imediat următoare municipalitatea urmând să organizeze licitaţia pentru desemnarea constructorului. Parcul de agrement va fi amenajat în partea de sud a Insuliţei şi va avea o suprafaţă de 22.000 mp, dintre care circa 16.000 mp vor fi ocupaţi de spaţii verzi, iar 6.000 mp vor  fi destinaţi aleilor pietonale. “Întreaga suprafaţă a parcului va fi înconjurată de balustrade. Vor exista spaţii de joacă, două fântâni arteziene, un loc pentru practicarea gimnasticii în aer liber şi toalete ecologice. Vom achiziţiona mobilier, echipamente de joacă şi aparatură de fitness. Proiectul are o valoarea de 16,5 miliarde de lei vechi, din care 12,5 miliarde de lei sunt obţinute de la Fondul de Mediu, iar 4 miliarde de lei reprezintă contribuţia municipalităţii”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Piste pentru role şi biciclete

Concomitent cu amenajarea parcului de agrement vor fi efectuate lucrări şi în partea de nord a Insuliţei. Aici va fi realizată o bază sportivă cu panouri pentru căţărat şi piste pentru role şi biciclete. “Valoarea proiectului se ridică la suma de 4 miliarde de lei vechi, bani alocaţi, în primă fază, din bugetul local. Sperăm ca întreaga sumă s-o obţinem din diferite programe, iar atunci rezerva noastră de 4 miliarde de lei va avea altă destinaţie”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: