Parcare supraterană la Piaţa Centrală, dar nu o face Huidu

Firma lui Dumitru Huidu a intrat în procedură de insolvenţă, iar Primăria Târgu Jiu caută deja soluţii pentru a se putea folosi de terenul din Piaţa Centrală pe care fostul senator promitea că va face o parcare supraterană. Perioada de graţie acordată lui Huidu de către Consiliul Local va expira la data de 31 ianuarie. Acesta a cerut păsuire de la plata taxei de concesiune luându-şi angajamentul că în intervalul de şase luni îşi va obţine autorizaţia de construcţie, până în prezent neluând nici o măsură în acest sens. Oricum, autorităţile spun că tot parcare va fi, însă nu se ştie cineva va investi în locul fostului senator.

Firma Noua Agricultură a fostului senator Dumitru Huidu este în procedură de insolvenţă ca urmare a neachitării unor datorii de ordinul sutelor de milioane de lei vechi pe care senatorul le are la diverşi parteneri de afaceri sau instituţii publice. Zvonul potrivit căruia Huidu ar fi în faliment a fost confirmat de către lichidatorul judiciar care însă nu a dezvăluit suma totală la care se ridică datoriile acestuia. “Firma lui Dumitru Huidu constituie obiectul unui dosar în insolvenţă. Procedura a fost demarată la cererea creditorilor din cauza neachitării datoriilor”, a declarat Emanoil Ciobanu, reprezentantul firmei Consulting Company.

Expiră perioada de graţie

Dumitru Huidu a fost păsuit de către Consiliul Local Târgu Jiu, aproape o jumătate de an, de la plata taxei de concesiune a terenului din Piaţa Centrală pe care promitea că va face o parcare supraterană. Valoarea taxei de concesiune era de 300 milioane de lei vechi pe lună. În perioada de graţie de şase luni, fostul senator trebuia să obţină autorizaţia de construcţie în vederea demarării lucrărilor. Deşi această perioadă va expira la data de 31 ianuarie 2011, până în prezent Huidu nu a luat nici o măsură în acest sens, ba mai mult nu este de găsit. Oricum, la rândul ei, primăria Târgu-Jiu a tergiversat cu multe luni angajamentele pe care şi le luase în faţa investitorului. Huidu a aşteptat multă vreme ca primăria să dezafecteze o centrală de pe terenul unde urma să fie parcarea şi a ajuns chiar în instanţă. “Perioada de graţie expiră la sfârşitul lunii ianuarie, iar până în momentul de faţă Dumitru Huidu trebuia să întocmească măcar documentaţia în vederea obţinerii autorizaţiei de construcţie. Nu a luat nici o măsură în acest sens, nefiind de găsit”, a declarat Grigore Jianu, directorul Administraţiei Publice Locale din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu spun că terenul concesionat de Huidu va fi folosit tot pentru parcare întrucât în zona Pieţei Centrale nu există locuri suficiente. “Terenul din apropierea Pieţei Centrale va fi folosit tot pentru parcări deoarece în aceea zonă nu există locuri suficiente. Nu se ştie însă  regimul terenului, acest lucru urmând a se stabili după expirarea perioadei de graţie”, a mai precizat Grigore Jianu. 

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: