Parlamentarii au discutat cu FMI despre Complexul Oltenia

Deputatul PDL, Severus Militaru, a participat luni la comisia de buget-finanțe a Parlamentului cu Fondul Monetar Internațional (FMI). Acesta a dezvăluit câteva dintre punctele discutate în cadrul întrunirii, menționând că guvernul și-a luat un nou angajament de a înființa Complexul Energetic Oltenia până la sfârșitul lunii aprilie. Vasile Popeangă, deputat PSD, și membru în comisia de buget-finanțe, a lipsit de la discuţii, fiind în grevă parlamentară.

Severus Militaru, deputat PDL, spune că nu s-a insistat foarte mult pe înființarea noilor companii energetice, FMI fiind oarecum mulțumit de faptul că guvernul și-a respectat în mare parte angajamentele. ”Guvernul s-a angajat să înființeze CEO până la sfârșitul lui aprilie, de fapt să înființeze cele două companii, s-a discutat despre faptul că trebuie investiții foarte multe”, a declarat Severus Militaru, deputatul PDL Gorj. Acesta spune că s-a mai vorbit și despre liberalizarea prețului la gaze. ”Ni s-a atras atenția că nu dăm drumul la exportul de gaze, dar exportăm produse care conțin 70% gaze, s-a vorbit și despre implementarea unui nou concept în sănătate. Am fost avertizați că deși suntem țara cu cel mai mic împrumut pe cap de locuitor trebuie să fim prudenți pentru că Europa anunță un nou val de criză”, a menționat deputatul PDL, Severus Militaru.

20% din acțiuni, privatizate

Deputatul PSD Gorj, Vasile Popeangă, și el membru în comisia de buget finanțe a Parlamentului nu a fost prezent la ședință, fiind în grevă. Cu toate acestea, Popeangă a ținut să menționeze că nu mai crede că CE Oltenia va fi înființat anul acesta. Popeangă spune că s-a discutat în comisie și despre scoaterea la vânzare a 20% din acțiunile CEO. ”Nu se va înființa anul acesta în mod cert din cauza acțiunilor din instanță. În al doilea rând, am înțeles că s-a pus în vedere privatizarea a 15-20% din acțiunile CEO. E vorba de o strategie astfel încât tot statul să fie acționar majoritar”, a adăugat Popeangă.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: