Parlamentul respinge, din nou, înfiinţarea muzeului „Brâncuşi“

Senatorii din Parlamentul României au respins, ieri, propunerea de lege care viza înfiinţarea Muzeului Naţional de Artă "Constantin Brâncuşi". Iniţiativa a fost semnată şi de senatorii de Gorj Dian Popescu şi Tudor Barbu, dar şi de deputaţi.

Muzeul urma să funcţioneze în subordinea Muzeului Naţional de Artă al României şi în administrarea Consiliului Judeţean Gorj. Textul legii precizează că printre obiectivele acestui muzeu ar fi fost şi acela de a promova opera şi viaţa lui Constantin Brâncuşi, precum şi protejarea şi conservarea operei acestuia. Finanţarea muzeului s-ar fi realizat din bugetul Ministerului Culturii şi din venituri extrabugetare, precum şi din contribuţii băneşti sau donaţii şi sponsorizări din partea unor persoane fizice sau juridice.

Raportul suplimentar de respingere întocmit de către Comisia pentru cultură a fost aprobat în plenul Senatului cu 57 de voturi pentru, 19 voturi împotrivă şi o abţinere, în timp ce propunerea legislativă a fost respinsă cu 51 de voturi împotrivă, 19 voturi pentru şi o abţinere. Legea va fi supusă şi votului deputaţilor. Toţi deputaţii gorjeni au semnat această propunere legislativă. Rămâne să o voteze şi în Parlament. Aceasta este a doua oră când Parlamentul respinge o asemenea propunere. Anul trecut, parlamentarii de Gorj, cu excepţia deputatei Niculina Mocioi de la PP-DD, au votat respingerea proiectului.

PROMISIUNE

Înfiinţarea unui muzeu „Brâncuşi” la Târgu Jiu a fost o promisiune de campanie electorală atât pentru primarul Florin Cârciumaru, cât şi pentru premierul Victor Ponta.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: