Pârvulescu spune că veniturile CE Oltenia au scăzut cu 35%

Liderul de sindicat Dan Pârvulescu speră că nu s-a modificat nimic în bugetul de venituri şi cheltuieli al CE Oltenia, privind cheltuielile cu munca vie. Pârvulescu spune că situaţia companiei este dificilă, veniturile scăzând cu 35%. Din acest motiv, Pârvulescu aşteaptă bugetul pe 2014 pentru a vedea dacă salariaţii vor mai primi ceva sau nu. Negocierile pentru un act adiţional sunt programate să înceapă luna aceasta.

Reporter: Încep negocierile pe contract luna aceasta?

Dan Pârvulescu: În mod normal, după logica Directoratului, dacă se aprobă Bugetul de Venituri şi Cheltuieli putem negocia actul adiţional. Aşa au argumentat neînceperea negocierilor, prin faptul că nu aveau buget aprobat, asta deşi anul trecut am negociat pe o proiecţie bugetară. În plus, bugetul de venituri şi cheltuieli ar fi trebuit să fie prezentat şi sindicatelor.

Rep.: Participaţi şi dvs? Vă întreb pentru că sunt mai multe sindicate, mai mici, mai mari care se vor afilia la Federaţia Univers pentru a ocupa cât mai multe locuri la masa negocierilor.

D.P.: Bineînţeles. Vor participa toate federaţiile semnatare ale CCM şi reprezentative la nivel de sector de activitate.

Rep.: Dar câţi reprezentanţi va avea Federaţia Naţională Mine Energie?

D.P.: Nu ştiu, nu ne-am făcut astfel de calcule. Se va stabili o normă. Oricum este o nebuloasă cu salariaţii pentru că cel puţin în zona Rovinari ei sunt facto la noi dar se duc şefii de sectoare şi îi pun să semneze adeziuni la sindicatul lui Căldăruşe. Foarte mulţi salariaţi vor avea dublă adeziune. Eu sunt convins că este o manipulare. În spatele a ceea ce se întâmplă nu e Căldăruşe pentru că pe el nu-l duce capul să facă aşa ceva ci Răuţ şi Ciurel.

Rep.: La negocieri care va fi strategia dvs?

D.P.: Ne vom stabili o strategie după ce vom vedea bugetul de venituri şi cheltuieli. Pentru că, după părerea mea nu vor fi salturi în buget, pe componenta cu munca vie. Şi atunci nu pot să spun şmecheriile pe care le spun Ruşeţ şi Căldăruşe în sensul că vom negocia pentru cota de cărbune şi prima de sfârşit de an. Prima de sfârşit de an există şi în momentul de faţă pentru că prin faptul că oamenii sunt trimişi în şomaj tehnic se face o economie mare la bugetul pentru salarii, undeva la 11 milioane de lei. Asta dacă se va menţine bugetul de salarii de anul trecut. Asta nu ştiu dacă se va menţine. Repet, discuţiile pe negociere le vom face după ce vom vedea bugetul. Ei erau obligaţi să ne consulte înainte de avize pe elementul de cheltuieli cu munca vie.

Rep.: Cum comentaţi rezultatele financiare făcute publice de companie.

D.P.: Eu v-am spus de la 1 ianuarie, pe bugetul rectificat din 2013 pentru că nu era greu să-ţi dai seama că situaţia companiei este grea. Asta trebuie să recunoaştem. Din păcate anul a fost prost. Ei încearcă să coafeze rezultatele dar în limita posibilului şi a legii. Nu poate să fie bine din moment de veniturile au scăzut cu 35%.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: