Patru foşti directori, reclamaţi la DNA în scandalul Avi Instant

Scandalul iscat la nivelul Direcţiei Agricole Gorj se lasă cu plângeri la DNA! Patru foşti directori au fost reclamaţi ieri la DNA de către actualul director Aurel Tomescu, care susţine că aceştia au ajutat o firmă privată să obţină finanţări ilegale. Povestea a ajuns în presă după ce Tomescu a scuipat şi înjurat un subaltern care ar fi ajutat firma să obţină finanţarea şi anul acesta. La rândul lui, Tomescu a fost reclamat ieri la comisia de disciplină.

Directorul Direcţiei Agricole Gorj, Aurel Tomescu, a sesizat ieri Direcţia Naţională Anticorupţie, căreia îi solicită să verifice dacă banii acordaţi din 2005 şi până anul trecut societăţii AVI INSTANT Târgu Jiu s-a făcut conform legii. În acest timp patru directori au ocupat scaunul de şef al instituţiei: Mihail Corlan, Virgil Drăguşin, Petre Tomoiu si Petrică Valeriu.

De când a fost numit director al DADR Gorj, Aurel Tomescu a refuzat să mai semneze documentele prin care societatea SC Avi Instant SRL trebuia să intre în posesia sprijinului financiar în valoare de 4 milioane de lei, pe motiv că ar fi fost folosiţi ilegal. “Într-o videoconferinţă l-am întrebat pe domnul Miron Moldovan, secretarul general în Ministerul Agriculturii, dacă acordarea acestui sprijin către firma Avi Instant se încadrează în Legea 150/2003. Răspunsul celor de la minister a fost clar. De când sunt director nu am acordat niciun leu acestei societăţi pentru că nu vreau să încalc legea. Puteţi verifica faptul că şi în 2005 eu am sesizat organele competente că acordarea acestor bani este ilegală. Am depus ieri o sesizare către DNA în care solicit să se verifice dacă din 2005 şi până anul trecut, banii au fost acordaţi în condiţiile legii”, susţine Aurel Tomescu, director DADR Gorj.

AviInstant riscă falimentul din cauza lui Tomescu

În aceste condiţii, societatea Avi Instant SRL riscă să intre în faliment. Reprezentanţii societăţii nu îşi explică de ce directorul Tomescu nu este de acord cu obţinerea acestei finanţări. Acum conducerea societăţii ameninţă la rândul ei cu acţionarea în instanţă. “Este vorba despre foarte mulţi bani. Dacă nu îi vom primi o să intrăm în faliment, pentru că nu mai avem bani. Nouă nu ne rămâne decât să facem acţiune în instanţă pentru că este un drept care ni se cuvine şi cerem să ne fie acordat. Domnul Tomescu, din poziţia de director al DADR, ar trebui să încurajeze finanţările, nu să le oprească. Nu mai este o altă societate de profil de talia noastră în judeţ, iar el ne pune piedici”, susţine Taha Al-Borayashi, reprezentant SC Avi Instant SRL.

Societatea Avi Instant SRL este singura societate din Gorj care beneficiază de această finanţare.

Tomescu invocă presiuni

Aurel Tomescu susţine că asupra sa se fac presiuni de la Ministerul Agriculturii, de către consilierul superior Daniel Velicu, pentru favorizarea societăţii Avi Instant. Sătul de toate presiunile, directorul Direcţiei Agricole s-a hotărât să nu mai participe la concursul care va avea loc luna viitoare pentru obţinerea postului de director executiv. “Am primit până acum patru telefoane de la un anume Velicu din minister. Deja nu mai suport. Vă anunţ în premieră că nu mă voi prezenta la concursul pentru postul de director al direcţiei organizat pe data de 9 decembrie. Vreau să dorm noaptea liniştit”, mai spune Tomescu.

Drăguşin s-a adresat comisiei de disciplină

Cât de liniştit va dormi rămâne de văzut. Virgil Drăguşin, fostul adjunct al direcţiei, actual consilier superior în cadrul DADR, îi va face acestuia o reclamaţie la  Comisia de Disciplină, faţă de comportamentul agresiv al şefului său, manifestat în urmă cu două zile, faţă de el. “Nu este vorba de o nemulţumire subiectivă, ci este vorba de a stopa o asemenea atitudine şi comportament într-o instituţie publică. În momentul de faţă nu am decât să uzez de pârghiile administrative date de lege, care îmi permit ca  funcţionar public să mă adresez Comisiei de Disciplină. Aşadar m-am adresat Comisiei de Disciplină a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale”, susţine Virgil Drăguşin, consilier în cadrul DADR Gorj, care a fost înjurat şi scuipat zilele trecute de Tomescu.

Vizualizări: 241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: