Patru universităţi închise

Guvernul a închis patru universităţi şi monitorizează alte 135 de programe de studiu. Universităţile închise sunt: Universitatea Financiar-Bancară din Bucureşti, Institutul Teologic Romano-Catolic din Bucureşti, Universitatea Mihai Eminescu din Timişoara şi Universitatea "Mihail Kogalniceanu" Iaşi.
Instituţiile de studiu nu respectau programa şcolară şi nu aveau un sediu. „Am decis intrarea în lichidare a acestor programe. Aceste universităţi nu mai organizează admitere", a spus ministrul Mihnea Costoiu, citat de Realitatea TV. „Vorbim de cea mai mare curăţenie din ultimii 25 de ani. Toate aceste lucruri sunt realizate cu ţinta de a avea un învăţământ de calitate. Fac un apel către tineri să se uite pe site-ul Ministerului Educaţiei şi să aleagă acele universităţi care sunt acreditate", a spus Costoiu la acelaşi post de televiziune.

Alte trei universităţi din ţară sunt monitorizate atent. Acestea sunt Universitatea Bioterra, Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte Gheorghe Cristea şi Universitatea Apollonia din Iaşi. (A.A.)

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: