Pedeapsă „dură”! N-are voie la discotecă după ce şi-a omorât pruncul!

Decizie fără precedent a unei instanţe de judecată în cazul unei adolescente din Slivileşti care în toamna anului trecut i-a anunţat pe poliţişti că şi-a omorât pruncul la naştere, după care l-ar fi incendiat şi ar fi îngropat resturile de oase în grădina din fundul curţii, în cele din urmă fătul fiind găsit în stare de putrefacţie într-un dulap din camera fetei.

Diana Alexandra Olaru este elevă în clasa a XII-a la Mătăsari, are de susţinut examene pentru bacalaureat vara aceasta, iar judecătorii au decis să îi aplice o pedeapsă care să nu o afecteze prea mult, deşi tânăra ar putea avea motive de nemulţumire pentru că magistraţii nu îi mai dau voie la discotecă şi nici să se vadă cu iubitul ei!

Judecătoria Motru a decis ieri ca pedeapsa dispusă în acest caz în care eleva este acuzată de uciderea pruncului să constea în „măsura educativă a consemnării la sfârşit de săptămână pe o durată de 12 săptămâni, afară de cazul în care în această perioadă are obligaţia de a participa la anumite programe, ori de a desfăşura anumite activităţi impuse de instanţă, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere a nou-născutului săvârşită de către mamă, prev. de art.200 alin.1 C.pen. Supravegherea se face sub coordonarea Serviciului de Probaţiune al Judeţului Gorj”. În cele 12 săptămâni în care va fi consemnată, tânăra are de respectat o serie de interdicţii, printre care şi aceea de a nu frecventa discotecile, să nu depăşească limita localităţilor Mătăsari şi Slivileşti, dar şi să nu se vadă cu băiatul care a lăsat-o gravidă şi care ar putea să recidiveze….

„În baza art.121 alin.1 lit.a C.pen. impune minorei următoarele obligaţii: a. să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională; b. să nu depăşească fără acordul Serviciului de Probaţiune limita teritorială a comunei Mătăsari şi Slivileşti; c. să nu se afle în discoteci şi alte manifestări sportive, culturale, ori alte adunări publice de pe raza celor două localităţi; d. să nu se apropie şi să nu comunice cu tânărul din comuna Drăgoteşti cu care a întreţinut relaţii sexuale în perioada iunie 2013-decembrie 2013; e. să se prezinte la Serviciul de Probaţiune al Judeţului Gorj la datele fixate de acesta; f. să se supună măsurilor de control, tratament sau îngrijire medicală. Atrage atenţia inculpatei asupra consecinţelor nerespectării obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul executării măsurii educative a consemnării la sfârşit de săptămână. În baza art.274 alin.1 C.proc.pen. obligă inculpata la 3000 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: