Peneliştii şi-au ales preşedintele

Primarii penelişti din judeţul Gorj au ultimele şedinţe pentru a stabili pe cine să voteze la alegerile din 4 septembrie. Până în prezent, bătaia cea mai grea se dă între Radu Angheloiu şi Dian Popescu. Aceştia par să fie favorizaţii primarilor. Sunt însă şi primari care încă mai analizează situaţia.

Alegerile pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal, filiala Gorj, se apropie astfel că rândurile celor înscrişi în cursă se strâng pe zi ce trece. Potrivit primarilor penelişti din judeţ, adevărata bătălie se dă între Radu Angheloiu şi Dian Popescu.

Pavel îl votează pe Angheloiu pentru că este un „om normal“

Primul pare să fie favoritul organizaţiei peneliste din Bumbeşti Jiu şi Peştişani. „Aşa cum am afirmat îl susţin cu toată încrederea pe domnul Radu Angheloiu, apreciez pe toţi ceilalţi candidaţi, dar din punctul meu de vedere dânsul este soluţia pentru că ocupă o poziţie înaltă în administraţia publică locală, are notorietate, este echilibrat şi poate construi în jurul lui o structură politică foarte solidă”, a declarat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu. De aceeaşi părere este şi primarul şi Peştişani care are convingerea că Radu Angheloiu va ieşi câştigător din această cursă. „Sunt mai mult decât convins că o să câştige Radu Angheloiu, contează pe sprijinul Peştişanului. Îl prefer pentru că este un om normal. Jos pălăria pentru restul candidaţilor, dar din punct de vedere politic el este cel mai potrivit”, a declarat Ion Pavel, primarul din Peştişani.

Iordache a decis să meargă cu Popescu

De cealaltă parte, Dian Popescu îşi aduce întăriri în cursă din Turceni, unde toţi delegaţii vor vota cu bilele la vedere în favoarea lui. Potrivit primarului Ion Iordache, membrii filialei din Turceni împreună cu candidaţii propriu-zişi s-au întâlnit ieri seară tocmai pentru a discuta pe cine vor susţine. „Toată organizaţia de la Turceni îl va susţine pe domnul Dian Popescu. Au venit toţi cei patru candidaţi, şi-au susţinut programele pentru preşedinţie. Iniţial opt au votat pentru domnul Dian şi doi pe Angheloiu. Ulterior am stabilit ca minoritatea să se supună majorităţii aşa că vom vota cu bilele la vedere”, a declarat Ion Iordache.

Făsuescu ţine cu Orzan

Primarul din Polovragi ar fi vrut să meargă pe mâna lui Orzan, dar având în vedere că Orzan îl susţine pe Dian Popescu, va merge şi el tot pe mâna lui Dian. „Eu am mai declarat că voi vota pentru Orzan pentru că este de aici din Polovragi, dar având în vedere noua situaţie voi vota pe Dian Popescu. Nu am nimic cu restul, sunt toţi oameni dar am luat o hotărâre comună şi o vom respecta”, a declarat Ştefan Făsuescu.

Chiar dacă părerile sunt deja împărţite, mai sunt şi primari care încă nu au luat o hotărâre definitivă. Este cazul lui Dumitru Taloi, primarul din Ciuperceni, care nu a dorit să precizeze decât că „încă mai analizez situaţia, nu pot să afirm încă pe cine voi susţine”.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: