Periniţa la Poarta Sărutului

Manifestările vor începe în jurul orelor 16.00 cu suite de hore şi sârbe în interpretarea Fanfarei Armonia. Obiceiurile de Dragobete vor fi interpretate de Ansamblurile de datini “Roua” din Cloşani şi “Tisa” din Sohodol-Tismana. La orele 17.00 va debuta spectacolul “Cântec şi joc de Dragobete”. Peste aproximativ o oră târgujienii vor putea juca Periniţa, pe platoul din faţa Porţii Sărutului. Concertul de muzică populară va continua şi după orele 18.30, cu soliştii: Victor Tiţa, Ion Drăgan, Carmen Sarcină, Camelia Argint, Liliana Ciochină, Maria Corlan Mischie, Ana Bejinaru, Olimpia Bălăşoiu, Maria Mărăcine, Elena Popescu Lăzăroiu şi Nicoleta Lătăreţu. Publicului prezent i se vor distribui 500 de exemplare din foaia volantă “Dragobetele sărută fetele”.

„Bine ai venit primăvară”, la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” găzduieşte în fiecare zi grupuri de şcolari şi preşcolari care sunt îndrumaţi să confecţioneze singuri mărţişoare. Copiii cu vârste până la 11 ani s-au arătat încântaţi de iniţiativă şi îşi petrec chiar şi câtre trei ore la secţia pentru copii desenând sau pictând materialele din care confecţionează. Şi pentru că Sărbătoarea Mărţişorului se apropie, copii au venit şi ieri cu multă imaginaţie şi chiar şi propriile ustensile. „Atelierul se numeşte „Bine ai venit primăvară” şi în cadrul lui în parteneriat cu şcolile din oraş se organizează activităţi de confecţionat mărţişoare pe care le expunem la secţie”, a declarat Fabiola Neacşu, bibliotecar.

„Eşecul cartofilor cruzi” se lansează sâmbătă

Lazăr Popescu lansează sâmbătă începând cu ora 11.00 volumul „Eşecul cartofilor cruzi” în sala de lectură a Bibliotecii Judeţene. Impresii despre volum dar şi critici vor veni din partea a doi mari oameni de cultură Ion Popescu Brădiceni şi Dorin Ciontescu. (C.S)

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: