Petrescu are echipă de 5%, dar nu are partid

Ilie Petrescu, consilier local la Motru, a declarat că este pregătit să intre în lupta pentru alegerile de anul viitor. Petrescu spune că are deja o structură cu care, oricând, poate depăşi pragul de 5% şi intra în Consiliul Judeţean. Acesta vorbeşte despre o structură ce are minim un consilier în fiecare localitate din judeţ.

Rep.: Dat fiind faptul că aţi fost ales pe listele PPDD, ce părere aveţi de fuziunea cu UNPR?

I.P.: PPDD nu mai avea nici o izbândă în spaţiul public, iar această fuziune a fost o alegere inteligentă. Eu i-am spus-o Simonei Man de la început, că în partidul din care îţi dispare grupul parlamentar nu mai exişti. Când au plecat primii 7-8 senatori, mi-am dat seama că aici e o problemă.

Rep.: După fuziunea cu UNPR, vă căiţi că aţi plecat din PPDD?

I.P.: PPDD a fost cea mai mare greşeală din viaţa mea, a fost o conjunctură atunci, eram la PC şi voiam să mergem pe liste separate de USL. Din punct de vedere politic am făcut cea mai mare gafă din viaţa mea publică, atunci când m-am dus la PPDD. A fost cea mai mare dezamăgire a mea, ca persoană publică, pentru că PPDD nu a fost partid, a fost o făcătură.

Rep.: Există posibilitatea să fiţi din nou coleg de partid cu Robert Filip, dar pe filiera UNPR?

I.P.: Robert Filip îmi este un bun amic, l-am susţinut de fiecare dată, dar el m-a dezamăgit din punct de vedere al comportamentului din ultima perioadă. Dacă fac o analiză în ceea ce îl priveşte pe Filip, el e un fel de Bucălăete, adică încerci ceva ce nu poţi să reuşeşti. Robert ştie că nu mai poate funcţiona într-un partid care nu are structură sănătoasă. Nu s-a comportat corect în ceea ce priveşte excluderea noastră din partid. Ordonanţa 55 şi-a produs efectul şi nu poţi să vii tu cu excluderea cu trei zile în urmă, i-am atras atenţia că era o anumită situaţie politică, dar el s-a comportat faţă de mine ca şi cum aş fi fost copil de grădiniţă. Toate aceste lucruri sunt analizate de mine şi nu are rost să le comentez. Referitor la venirea mea în UNPR, pot să vă spun că am o relaţie bună cu domnul ministru Oprea, am fost colegi în Parlament, cu domnul Nicolici am avut vreo patru ieşiri în afară, deci aici nu este ceva ce depinde de Robert Filip sau de organizaţia judeţeană. Cei de la Bucureşti ştiu ce fel de om sunt. Nu pot să uit oamenii cu care am lucrat. Nu vreau să se mai repete scene de tipul PPDD, numai eu ştiu prin ce am trecut prin acea perioadă. Trebuie să fac o analiză foarte matură.

Rep.: Aţi fost ofertat de domnul Scarlat Iriza pentru a vă alătura partidului lui Mircea Geoană?

I.P.: Doru a discutat cu mine, am o relaţie de prietenie cu el, dar nu pot să vorbesc acum despre oferta lui până nu-mi fac şi eu o analiză pe hârtie cu pixul să văd exact ce şi cum. În zona Motru sunt mai mulţi care s-au orientat spre partidul lui Mircea Geoană, iar eu nu vreau să încurc lucrurile la oameni. Sunt mai multe persoane acolo, iar în viaţă nu trebuie să încurci oamenii. La timpul oportun vă voi spune toate mişcările politice pe care le voi face. Deocamdată, trebuie să analizez bine situaţia.

Rep.: Şi totuşi cum vă vor găsi alegerile de anul viitor?

I.P.: Categoric, mă voi implica în alegerile de anul viitor. În toamnă voi lua o decizie. Noi avem deja o structură de peste 70 de consilieri. Oricând, la orice oră, am avem structura formată pentru lupta de la localele din 2016. Suntem suficient de mulţi, din fiecare localitate avem minim un consilier, iar asta înseamnă un minim de 5%, discutăm inclusiv de Consiliul Judeţean. Plecăm cu cel puţin câte un consilier în lupta pentru locale. Permanent port discuţii cu băieţii mei din cele 70 de localităţi. Ştiu ce vorbesc, nu vorbesc nebunii.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: