Piaţa imobiliară din Târgu-Jiu este la pământ

Agenţiile imobiliare sunt serios afectate de criza economică. Ele dispar rând pe rând şi asta din cauză că oamenii nu mai au bani pentru cumpărarea unei locuinţe. La Târgu Jiu, în ciuda faptului că preţul apartamentelor precum şi al terenurilor a scăzut, puţini sunt cei care reuşesc să-şi vândă proprietăţile şi asta după mult timp de aşteptare.

Potrivit reprezentanţilor agenţiilor imobiliare, ieftinirea locuinţelor se datorează numărului mic de tranzacţii pe piaţa imobiliară. Dacă terenuri se mai vând din când în când, proprietarul  unui apartament sau a unei garsoniere  reuşeşte să-şi vândă proprietatea după luni sau chiar ani de aşteptare. „2009 a fost  un an prost din punct de vedere al tranzacţiilor efectuate şi asta se datorează numărului mare de şomeri, oamenii şi-au pierdut locurile de muncă astfel că nu mai pot obţine un credit pentru  cumpărarea unei locuinţe. Situaţia cred că va fi aceeaşi şi în 2010, fără un credit un om de rând nu poate cumpăra o locuinţă”, precizează Dana, reprezentanta unei agenţii imobiliare din Târgu Jiu.

Unii au prea multe locuinţe, alţii nu au deloc…

Un apartament cu două camere situat în zona centrală din Târgu Jiu costă 2,5 miliarde lei vechi iar o garsonieră în jur de 1,5 miliarde lei vechi. Proprietarii sunt însă dispuşi să scadă preţul. Ana Anton, din Târgu Jiu, are spre vânzare o garsonieră situată în cartierul Griviţa, locuinţa a fost renovată în urmă cu un an. Preţul cerut de către aceasta este de 120.000 de lei, un potenţial cumpărător a reuşit, în urma unei negocieri, să scadă preţul cu 20.000 de lei. „Garsoniera are tot ce trebuie, gresie, faianţa, parchet, termopane şi centrală, vreau să o vând pentru că m-am mutat la ţară, am lăsat la preţ pentru că nu sunt foarte mulţi interesaţi să o cumpere, toţi vor să o închirieze”,  spune aceasta. Reprezentanţii agenţiilor imobiliare din Târgu Jiu se tem ca anul acesta nu vor mai avea deloc tranzacţii.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: