Plângere penală împotriva şefului Corpului de Control din CEO

Preşedintele Sindicatului „Minerul“ de la Cariera Peşteana, Dan Pârvulescu, a declarat că va face plângere penală împotriva şefului Corpului de Control al directorului general Laurenţiu Ciurel, Dorin Ioana. Pârvulescu spune că Ioana a abuzat de poziţia sa pentru a intimida salariaţii. Joi, salariaţii de la schimbul I au stat mai mult cu două ore la serviciu sau au fost întorşi din drum pentru a fi verificaţi de şeful Corpului de Control. Purtătorul de cuvânt al companiei, Elena Zamfir, nu a putut fi contactat telefonic pentru a oferi un punct de vedere faţă de această acuzaţie. 

Reporter: Ce s-a întâmplat la Cariera Peşteana?

Dan Pârvulescu: Dumnealui şi-a permis, la schimbul I, să ţină oamenii până la 17.30 la carierea Peşteana, ceea ce e inadmisibil. Există un regulament de ordine interioară care spune ce program de activitate are fiecare salariat. Pentru asta o să-i fac şi plângere penală. E inadmisibil să ţii oamenii două ore în plus după ce au stat nouă ore prin ploaie. Că aşa vrei tu, să-şi arate buletinele, să arate nu ştiu ce.

Rep.: Dar ce să arate buletinele?

D.P.: Vă spun că s-a ajuns într-un hal fără de hal, dacă îşi permite copilul acesta să vină să ţină oamenii care lucrează în condiţii grele. Că vrea el.

Rep.: Ce a verificat?

D.P.: Dânsul avea dreptul să asiste la contraapel. Dar numai că, contraapelul, pe regulamentul de organizare, se face între anumite ore, 15.15-15.30. După 15.30 oamenii sunt liberi. Dumnealui a venit după 15.30. Mai mult, a întors autobuze din drum ca să-i vadă. Cu ce drept nu ştiu, după ce reguli? Dânşii se cred stăpâni pe plantaţii de sclavi. Au vrut să aibă o acţiune de intimidare a salariaţilor. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Cariera Roşia, numai că la Cariera Roşia au fost oamenii mai curajoşi. Le-au spus: sănătate, am plecat. La Peşteana nu ştiu ce s-a întâmplat de au devenit oamenii aşa de fricoşi.

Rep.: Să-i intimideze ca să ce?

D.P.: Să-i intimideze să nu mai comenteze la absolut nici un abuz pe care îl mai face Ciurel (n.red- Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia). Nu poţi să-l trimiţi pe individul acesta să ţină oamenii două ore după ce lucraseră nouă ore în condiţii grele. Dar, repet, o să răspundă în faţa organelor de cercetare penală.

Rep.: Deci veţi face plângere penală?

D.P.: Da. Nu poţi să tracasezi oamenii numai aşa că vrei tu sau că te-a pus Ciurel mare şef al Corpului de Control. În loc să verifice că se fură prin diverse tertipuri din CEO. Furtul de fier vechi de la Pinoasa, pe alea nu le verifică. Dar întoarce oamenii din drum ca să le facă el nu ştiu ce să le facă.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: